Sudedamosios dalys
50 g margarino
2 1/2 valgomojo šaukšto pieno
1 kiaušinis
75 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ arba „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
125 ml kvietinių miltų
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai bulvių krakmolo
1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Reikės mažos kepimo formos
Paskaninimui
1/2 valgomojo šaukšto kakavos
arba
50 ml smulkinto šokolado
arba
tarkuotos 1/4 citrinos žievelės
arba
50 ml šviežių ar šaldytų uogų
arba
50 ml razinų
Papuošimui
„Dansukker“ smulkaus cukraus
arba iš 100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių ir poros lašelių vandens sumaišyta glazūra
arba „Dansukker“ perlinio cukraus
arba migdolų ir riešutų
Gaminimo eiga
Ištirpinkite margariną ir supilkite pieną. Pašildykite, bet neužvirinkite. Išplakite kiaušinį su cukrumi. Sumaišykite kvietinius miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir vaniliniu cukrumi. Miltų mišinį pakaitomis su pieno mišiniu supilkite į kiaušinio plakinį. Per naktį palikite tešlą šaldytuve, tada keksiukai labai gražiai iškils. Supilkite į popierines formeles ant skardos. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 5 minutes.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.