Sudedamosios dalys
250 ml pieno
25 g mielių
1 ml druskos
75 ml „Dansukker“ cukraus
1 arbatinis šaukštelis malto kardamono
apie 700 ml kvietinių miltų
Įdaras
50 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono
Aptepti
kiaušinis
Papuošimui
„Dansukker“ perlinio cukraus
Reikės mažos kepimo formos
Gaminimo eiga
Sviestą arba margariną ištirpinkite puode. Supilkite pieną ir pakaitinkite iki 37° C (kūno temperatūros).
Sutrupinkite mieles tešlos minkymo inde ir įpilkite truputį pieno. Maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite likusį pieną.
Įmaišykite druską, cukrų, kardamoną ir 2/3 miltų. Išminkykite blizgančią ir elastingą tešlą. Pridėkite dar miltų ir minkykite tol, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite dvigubai didesniu rankšluosčiu ir palikite kilti 20–30 minučių.
Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol bus elastinga. Iškočiokite stačiakampę formą. Užtepkite įdarą. Supjaustykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį suvyniokite į ritinėlį ir supjaustykite. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių.
Nustatykite orkaitėje 250° C temperatūrą. Bandeles aptepkite išplaktu kiaušiniu. Pabarstykite perliniu cukrumi. Kepkite orkaitės viduryje apie 8 minutes.
Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu.
Jei nemėgstate cinamono, bandelėms įdaryti galite naudoti:
50 g sviesto ar margarino, 50 ml cukraus, 1/2 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, arba
50 g sviesto ar margarino, 50 ml cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai kardamono, arba
25 g sviesto ar margarino, 75 g tarkuoto marcipanų masės, arba
100 ml apelsinų marmelado, arba
100 ml razinų
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.