Sudedamosios dalys
Meduolinė tešla
200 g sviesto
280 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 didelis kiaušinis
7 g sodos
5 g maltų gvazdikėlių
3 g malto imbiero
3 g malto cinamono
apie 480 g miltų
Papuošimas
150 g parmezano
druskos dribsnių
1 švelniai paplaktas kiaušinis
Gaminimo eiga
Iš vakaro pasiruoškite meduolinę tešlą.
Ištirpinkite sviestą, supilkite sirupą, suberkite cukrų. Maišykite, kol atvės. Tada įmuškite kiaušinį.
Sodą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens. Supilkite į mišinį kartu su prieskoniais. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Palikite pernakt.
Nustatę ventiliatoriaus režimą, įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Tešlą iškočiokite į ilgas juostas. Ištepkite jas kiaušinio plakiniu.
Parmezaną sutarkuokite, įmaišykite druskos dribsnių. Tešlos juostas gausiai pabarstykite sūriu.
Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 10 minučių. Palikite atvėsti.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.