Sudedamosios dalys
Meduolinė tešla
190 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
700 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
400 g sviesto
3 kiaušiniai
1200 g miltų
10 g sodos
18 g malto cinamono
18 g maltų gvazdikėlių
6 g malto imbiero
1 žiupsnelis druskos
Sausa karamelė šiltnamiui suklijuoti
340 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Langai
22 lapeliai želatinos
Glajus
3 kiaušinių baltymai
600–810 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
1. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sirupą ir sviestą, ištirpinkite ir palikite visiškai atvėsti.
2. Rankiniu plaktuvu įmaišykite kiaušinius.
3. Dubenyje sumaišykite sausus produktus, viduryje suformuokite duobutę ir į ją supilkite skystus produktus. Paruoškite tešlą: iš pradžių maišykite mediniu šaukštu, tada kelias minutes minkykite rankomis.
4. Tešlą padalykite į šešias dalis ir iškočiokite. Tvirtai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
6. Suformuokite stačiakampius: jų ilgis ir plotis turėtų būti 1 cm didesnis negu šablonas, nes kepant tešla susitrauks. Visi ant kepimo skardos išdėlioti gabalėliai turėtų būti tokio paties dydžio, antraip skirsis jų kepimo trukmė.
7. Kepinius išimkite iš orkaitės vos tik jie įgaus auksinį atspalvį. Kol meduolinė tešla dar šilta, atsargiai išpjaustykite langus ir rėmus ir palikite atvėsti.
8. Suklijuokite šiltnamį karamele: jums prireiks pjaustymo lentelės arba padėklo. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę. Į keptuvę plonu sluoksniu įberkite cukraus. Kai jis ištirps, berkite kitą sluoksnį: paruošite gintaro spalvos karamelę. Kaitindami ant mažiausios ugnies, atsargiai maišykite mediniu šaukštu.
9. Įstatykite langelius, kuriuos atstos želatinos lapeliai. Pradėkite nuo stogo: jam skirta 16 lapelių. Želatinos lapelio kraštus patepkite karamele ir atsargiai, švelniai įspauskite į vietą, pirštais nepaliesdami karamelės. Įstatykite visus langelius.
10. Tada sumontuokite vieną galinę ir vieną šoninę sieną: šonus patepkite karamele ir sujunkite dalis. Galiausiai pastatykite galinę sieną. Statyti šiltnamį patogiau dviese.
11. Trumpąjį galinės sienos šoną pamirkykite karamelėje ir sujunkite su šonine siena. Taigi dabar lėkštėje jau stovi trys sienos. Jeigu norite, kepinio vidų galite apšviesti šviesos diodų (LED) lempelėmis.
12. Trumpuosius antrosios šoninės sienos šonus pamirkykite karamelėje ir sujunkite su galinėmis sienomis.
13. Tada priklijuokite duris, kad jos atrodytų atvertos. Suklijuokite stoglangius. Prilaikydami iš vidinės meduolio pusės juos taip pat galite „palikti atvertus“.
14. Karališkas glaistas: kiaušinių baltymus su cukraus milteliais išplakite iki standžios morengų masės. Sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant stogo kraigo ir ties apatiniais langais suformuokite dailias pusnis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.