Meduolinis šiltnamis

PT1H

maždaug 5 val.

Įvertinimas (0 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Meduolinė tešla
190 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
700 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
400 g sviesto
3 kiaušiniai
1200 g miltų
10 g sodos
18 g malto cinamono
18 g maltų gvazdikėlių
6 g malto imbiero
1 žiupsnelis druskos

Sausa karamelė šiltnamiui suklijuoti
340 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Langai
22 lapeliai želatinos

Glajus
3 kiaušinių baltymai
600–810 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Gaminimo eiga

1. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sirupą ir sviestą, ištirpinkite ir palikite visiškai atvėsti.

2. Rankiniu plaktuvu įmaišykite kiaušinius.

3. Dubenyje sumaišykite sausus produktus, viduryje suformuokite duobutę ir į ją supilkite skystus produktus. Paruoškite tešlą: iš pradžių maišykite mediniu šaukštu, tada kelias minutes minkykite rankomis.

4. Tešlą padalykite į šešias dalis ir iškočiokite. Tvirtai suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

6. Suformuokite stačiakampius: jų ilgis ir plotis turėtų būti 1 cm didesnis negu šablonas, nes kepant tešla susitrauks. Visi ant kepimo skardos išdėlioti gabalėliai turėtų būti tokio paties dydžio, antraip skirsis jų kepimo trukmė.

7. Kepinius išimkite iš orkaitės vos tik jie įgaus auksinį atspalvį. Kol meduolinė tešla dar šilta, atsargiai išpjaustykite langus ir rėmus ir palikite atvėsti.

8. Suklijuokite šiltnamį karamele: jums prireiks pjaustymo lentelės arba padėklo. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę. Į keptuvę plonu sluoksniu įberkite cukraus. Kai jis ištirps, berkite kitą sluoksnį: paruošite gintaro spalvos karamelę. Kaitindami ant mažiausios ugnies, atsargiai maišykite mediniu šaukštu.

9. Įstatykite langelius, kuriuos atstos želatinos lapeliai. Pradėkite nuo stogo: jam skirta 16 lapelių. Želatinos lapelio kraštus patepkite karamele ir atsargiai, švelniai įspauskite į vietą, pirštais nepaliesdami karamelės. Įstatykite visus langelius.

10. Tada sumontuokite vieną galinę ir vieną šoninę sieną: šonus patepkite karamele ir sujunkite dalis. Galiausiai pastatykite galinę sieną. Statyti šiltnamį patogiau dviese.

11. Trumpąjį galinės sienos šoną pamirkykite karamelėje ir sujunkite su šonine siena. Taigi dabar lėkštėje jau stovi trys sienos. Jeigu norite, kepinio vidų galite apšviesti šviesos diodų (LED) lempelėmis.

12. Trumpuosius antrosios šoninės sienos šonus pamirkykite karamelėje ir sujunkite su galinėmis sienomis.

13. Tada priklijuokite duris, kad jos atrodytų atvertos. Suklijuokite stoglangius. Prilaikydami iš vidinės meduolio pusės juos taip pat galite „palikti atvertus“.

14. Karališkas glaistas: kiaušinių baltymus su cukraus milteliais išplakite iki standžios morengų masės. Sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Ant stogo kraigo ir ties apatiniais langais suformuokite dailias pusnis.

Laadige alla maja mall »

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.