Sudedamosios dalys
Pagrindas
220 g sviesto
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
350 ml miltų
1 kiaušinio trynys
1/2 citrinos žievelės su balta dalimi
Įdaras
150 g mėlynių sulčių (300 g šaldytų mėlynių)
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
30 g miltų
4 kiaušiniai
1/2 citrinos sultys
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
Citriną nuplaukite, nulupkite žievelę su balta dalimi. Sumaišykite visus pagrindui skirtus produktus ir užminkykite tešlą.
Riebalais ištepkite stačiakampę kepimo formą (24 x 30 cm) ir išklokite šiek tiek riebalais pateptu kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į skardą. Įspauskite. Kepkite žemesnėje orkaitės lentynoje 10–13 minučių. Palikite atvėsti.
Per tą laiką atšildytas mėlynes pertrinkite per sietelį – išspauskite sultis. Įmaišykite citrinos sultis.
Dubenyje sumaišykite cukrų „Panevėžio Plius“ ir miltus. Muškite kiaušinius, pilkite mėlynių sultis ir plakite, kol masė taps vientisa. Įdaro mišinį supilkite ant pagrindo. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 15 minučių. Leiskite atvėsti. Supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pabarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.