Sudedamosios dalys
130 ml pieno
60 g šlapių mielių
600 g kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
160 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
10 kiaušinių trynių
1 citrinos žievelė (plonai nutarkuota)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
200 ml ištirpinto sviesto
5 šaukštai „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
Gaminimo eiga
1. Drungname piene išmaišykite mieles ir 200 g miltų. Kai masė pakils, įberkite į ją druską ir išplakite. Į šią masę įmaišykite iki purumo su cukrumi išplaktus trynius, citrinos žievelę, vanilinį cukrų, galiausiai miltus. Gautą tešlą suminkykite, įmaišykite į ją ištirpintą sviestą ir palikite pakilti dar kartą.
2. Kepimo skardos vidų patepkite sviestu ir vos pabarstykite miltais. Tada sudėkite tešlą į formą – užpildykite trečdalį jos ir vėl palikite kilti.
3. Kai kildama tešla užpildys du trečdalius formos, pašaukite ją į 160 °C orkaitės žemiausią lentyną ir kepkite maždaug 30-35 min. Iškeptą pyragą apliekite auksaspalviu sirupu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.