Sudedamosios dalys
200 g sviesto ar margarino
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g vanilinio cukraus
275 g sijotų miltų
Migdolų ir karamelės glajus
30 g migdolų ar sezamų sėklų
50 g sviesto ar margarino
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g sijotų miltų
30 ml plakamosios grietinėlės
Gaminimo eiga
Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Iš tešlos suformuokite 30 vienodo dydžio rutuliukų ir sudėkite juos į sausainių formeles. Kiekviename rutuliuke įspauskite duobutę iš viršaus. Nulupkite migdolų žieveles ir susmulkinkite juos. Visas glajaus sudedamąsias dalis sumaišykite puode ir užvirinkite. Dėkite glajų šaukštu į sausainių duobutes. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.