Sudedamosios dalys
Ledų su uogomis sirupas
100 g šviežių arba šaldytų uogų
100 ml vandens
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Ledų su žaliosiomis citrinomis ir mėtomis sirupas
4 mėtų stiebai
150 ml vandens
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
20 ml žaliųjų citrinų (1 vnt.) sulčių
Gaminimo eiga
Prikaistuvyje užvirkite uogas su vandeniu, cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Maišydami pavirkite, kol suskystės, tada perkoškite per smulkų sietelį. Palikite visiškai atvėsti.
Prikaistuvyje užvirkite mėtas su vandeniu, cukrumi ir šviesiuoju sirupu. Pavirkite 5 minutes.
Nuimkite nuo ugnies ir supilkite žaliųjų citrinų sultis. Kai visiškai atvės, nukoškite, o mėtų lapelius išmeskite.
Į šešias ledų formeles įpilkite šiek tiek uogų sirupo. Palaikykite šaldytuve maždaug 45 minutes, kol sustings. Į formeles įpilkite šiek tiek mėtų ir citrinų sirupo. Pašaldykite dar maždaug 45 minutes. Procedūrą kartokite, kol išpilstysite abu sirupus.
Kai ledai pakankamai sustings, įstatykite pagaliukus. Pašaldykite dar valandą. Ledų formeles iš šaldiklio ištraukite likus kelioms minutėms iki patiekimo. Išimkite ledus iš formelių. Skanaus!
Patarimai: valgomi šių (ir ne tik!) gėlių žiedai: alyvų, vaistinių agurklių, serenčių, rožių, levandų ir našlaičių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.