Sudedamosios dalys
4 kiaušinių baltymai
230 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
Baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Įberkite pusė kiekio cukraus miltelių ir plakite, kol masė taps puri ir blizgi. Suberkite likusius cukraus miltelius ir dar plakite, tik tiek, kol masė taps vientisa, nes svarbu, kad ji liktų kuo puresnė.
Į maišelį su dantytu antgaliu sudėkite masę ir ant kepimo popieriaus skardoje formuokite norimo dydžio ir tūrio širdeles. (Jeigu masė per skysta ir dryželiai su antgaliu nesiformuoja – padėkite ją su maišeliu į šaldiklį 20 minučių). Pašaukite širdeles į 120-140 °C orkaitę. Kepkite truputį pravertoje orkaitėje maždaug 30-35 min.
Širdeles su skarda ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sutvirtėti. Iškeptas širdeles apibarstykite vaniliniu cukrumi.
Jei norite morengams suteikti spalvą, į masę įmaišykite maistinių dažų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.