Morengų tortas

Vasaros vakarėlio svečius nustebinkite gardžiu morengų tortu su šeivamedžių žiedų ir citrinų kremu, plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis.

10–12 porcijų

apie 2 val

Įvertinimas (3 vnt)

Sudedamosios dalys

Šeivamedžių žiedų ir citrinų kremas
100 ml koncentruoto šeivamedžių žiedų gėrimo
100 ml citrinų sulčių
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinis
270 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
75 g sviesto (kambario temperatūros) 

Pyragas
100 g sviesto (kambario temperatūros) 
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
5 kiaušinių tryniai
100 ml pieno
120 g miltų 
10 g kepimo miltelių

Morengas
5 kiaušinių baltymai
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Papuošimas
500 ml riebios grietinėlės 
1 l braškių
uogų ir jūsų mėgstamų valgomųjų gėlių žiedų

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo kremo. Visas sudedamąsias dalis, išskyrus sviestą, sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami pavirkite 3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir po gabalėlį sudėkite sviestą. Perkoškite per smulkų sietelį.

Supilkite į šiltą, gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios). 40 cm ilgio ir pločio skardą išklokite kepimo popieriumi. Iki purumo išplakite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Maišydami po vieną įleiskite kiaušinių trynius. Supilkite pieną. Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į sviesto masę. Maišykite, kol neliks gumulėlių, tada masę paskleiskite ant kepimo popieriaus.

Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Suberkite cukrų ir toliau plakite iki purumo. Morengo masę ne visai tolygiai paskirstykite ant biskvito.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 30 minučių. Atvėsusį kepinį perpjaukite perpus.

Išplakite grietinėlę. Braškes supjaustykite gabalėliais. Ant vieno biskvito su morengu lakšto paskirstykite grietinėlę. Uždėkite kremo ir braškių gabalėlių. Ant viršaus uždėkite kitą biskvito su morengu lakštą, vėl užtepkite grietinėlės ir kremo.

Papuoškite uogomis ir, jei norite, valgomaisiais gėlių žiedais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai su meile

Kalėdų kepiniai su meile

Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Šokoladinių sausainių paruoštukas stiklainėlyje

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.