Sudedamosios dalys
Vanilinis kremas
0,5 vanilės ankšties
250 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
40 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio+“
16 g kukurūzų miltų
25 g sviesto (kambario temperatūros)
Vyšnių uogienė
200 g vyšnių
100 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Paruošimas
1 pakuotė šviežios sluoksniuotos tešlos
300 ml plakamosios grietinėlės
Glajus
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
15 ml vandens
30 ml vyšnių uogienės
Gaminimo eiga
Pirmiausiai paruoškite vanilinį kremą. Išimkite vanilės ankšties minkštimą ir užvirkite kartu su pienu. Išgriebkite vanilės ankšties minkštimą.
Kiaušinių trynius, cukrų, kukurūzų miltus išplakite iki purumo. Toliau plakdami kiaušinius supilkite pieną.
Supilkite mišinį atgal į puodą ir nuolat maišydami užvirinkite. Palaukite, kol kremas sutirštės, ir nuimkite nuo ugnies, tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.
Vyšnių uogienė
Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus. Vyšnias sutrinkite trintuvu arba smulkiai supjaustykite, tada sumaišykite su uogienėms skirtu cukrumi puode ir virkite 4–5 minutes. Nugriebkite putas ir supilkite į karštą, sterilų stiklainį. Uždenkite stiklainį dangteliu ir laikykite jį vėsioje vietoje.
Obuolių tyrė
Paruoškite obuolių tyrę pagal receptą.
Sluoksniuotos tešlos lakštai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Padalykite tešlą į 3 lakštus ir sudėkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Subadykite juos šakute ir ant lakštų uždėkite mažesnę kepimo skardą, kad ji juos prislėgtų. Kepkite juos vidurinėje orkaitės lentynoje apie 10 minučių. Nuimkite viršutinę skardą ir kepkite dar 5 minutes. Leiskite visiškai atvėsti.
Paruošimas
Grietinėlę plakite tol, kol taps standi. Įdėkite 200–300 ml vanilinio kremo ir išmaišykite. Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį, kad gautumėte glajų.
Ant sluoksniuotos tešlos lakšto užtepkite sluoksnį vyšnių uogienės ir užpilkite glajų, kad gautųsi marmurinis efektas. Padėkite šį lakštą į šaldiklį, kad sustingtų.
Ant apatinio lakšto plonu sluoksniu užtepkite obuolių tyrės, po to – vanilinio kremo ir dėkite į lėkštę. Paskutinį tešlos lakštą storai aptepkite vaniliniu kremu ir uždėkite jį ant obuolių tyrės ir vanilinio kremo.
Iš šaldiklio išimkite lakštą su glajumi ir uždėkite jį ant viso torto viršaus.
Patarimas!
Supjaustykite „Napoleono“ tešlą į 6 dalis ir kiekvieną kartą nuplaukite peilį karštame vandenyje, kad būtų lengviau pjaustyti.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.