Sudedamosios dalys
Plakta avietinė panakota
100 g aviečių
200 ml plakamosios grietinėlės
70 ml „Dansukker“ cukraus marmeladams
Plakta šokoladinė panakota
40 g juodojo šokolado
40 g pieninio šokolado
300 ml plakamosios grietinėlės
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Pyragaičių tešla
100 g juodojo šokolado
200 g sviesto
100 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
60 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
45 g kakavos miltelių
1 žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
60 g miltų
Karamelinis padažas
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g sviesto
100 ml plakamosios grietinėlės
Papuošimas
pabarstukų
šviežių aviečių
Gaminimo eiga
Aviečių ir šokolado panakotą paruoškite iš vakaro. Pradėkite nuo aviečių panakotos. Avietes pakaitinkite ir nuspauskite per tankų sietelį. Sultis atidėkite į šalį. Grietinėlę su cukrumi uogienėms pavirkite 3 minutes.
Supilkite sultis ir pavirkite dar 2 minutes. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.
Paruoškite šokoladinę panakotą. Juodąjį ir pieninį šokoladą sukapokite. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.
Paruoškite šokoladinį biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).
Susmulkinkite šokoladą. Ištirpinkite sviestą. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Įmaišykite cukrų, kakavos miltelius ir druską. Po vieną įmuškite kiaušinius, tada maišydami suberkite miltus. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
10 cm pločio ir 15 cm ilgio kepimo indą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi. Mišinį supilkite į kepimo indą. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 20–23 minutes. Palikite atvėsti.
Paruoškite karamelinį padažą. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų, sirupą ir sviestą. Pavirkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.
Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Padažą supilkite į stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą atvėsti ir sustingti.
Metas paruošti desertą patiekti. Abi panakotas atskirai išplakite. Supilstykite į atskirtus konditerinius maišelius su antgaliais. Abiejų panakotų įspauskite į lėkštes.
Biskvitą supjaustykite mažais gabalėliais ir išdėliokite lėkštėse. Karamelinį padažą supilkite į konditerinį maišelį su mažyčiu antgaliu. Išspauskite ant panakotų ir biskvito.
Papuoškite pabarstukais ir avietėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.