Naujametis desertas su šokoladine ir avietine panakota

6 lėkštės

PT1H

maždaug 1,5 val. + 24 val. panakotoms

Įvertinimas (4 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Plakta avietinė panakota
100 g aviečių
200 ml plakamosios grietinėlės 
70 ml „Dansukker“ cukraus marmeladams

Plakta šokoladinė panakota
40 g juodojo šokolado
40 g pieninio šokolado
300 ml plakamosios grietinėlės 
50 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Pyragaičių tešla
100 g juodojo šokolado 
200 g sviesto
100 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
60 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
45 g kakavos miltelių
1 žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
60 g miltų

Karamelinis padažas
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g sviesto
100 ml plakamosios grietinėlės

Papuošimas
pabarstukų
šviežių aviečių

Gaminimo eiga

Aviečių ir šokolado panakotą paruoškite iš vakaro. Pradėkite nuo aviečių panakotos. Avietes pakaitinkite ir nuspauskite per tankų sietelį. Sultis atidėkite į šalį. Grietinėlę su cukrumi uogienėms pavirkite 3 minutes.

Supilkite sultis ir pavirkite dar 2 minutes. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Paruoškite šokoladinę panakotą. Juodąjį ir pieninį šokoladą sukapokite. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Paruoškite šokoladinį biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios). 

Susmulkinkite šokoladą. Ištirpinkite sviestą. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Įmaišykite cukrų, kakavos miltelius ir druską. Po vieną įmuškite kiaušinius, tada maišydami suberkite miltus. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

10 cm pločio ir 15 cm ilgio kepimo indą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi. Mišinį supilkite į kepimo indą. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 20–23 minutes. Palikite atvėsti.

Paruoškite karamelinį padažą. Storadugniame prikaistuvyje sumaišykite cukranendrių cukrų, sirupą ir sviestą. Pavirkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.

Pamažu pildami grietinėlę toliau kaitinkite dar 4 minutes. Padažą supilkite į stiklainiuką ir padėkite į šaldytuvą atvėsti ir sustingti.

Metas paruošti desertą patiekti. Abi panakotas atskirai išplakite. Supilstykite į atskirtus konditerinius maišelius su antgaliais. Abiejų panakotų įspauskite į lėkštes.

Biskvitą supjaustykite mažais gabalėliais ir išdėliokite lėkštėse. Karamelinį padažą supilkite į konditerinį maišelį su mažyčiu antgaliu. Išspauskite ant panakotų ir biskvito.

Papuoškite pabarstukais ir avietėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.