Sudedamosios dalys
200 g minkšto sviesto arba margarino
100 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas vanilinio cukraus
450 ml miltų
maistinių dažų
kepinių dekoracijų, saldainių
Gaminimo eiga
Sviestą ir margariną su abiejų rūšių cukrumi elektriniu plaktuvu išplakite iki lengvos ir purios masės. Suberkite miltus ir plakite, kol masė taps biri. Ant miltais pabarstyto darbastalio iš birios masės suminkykite tešlą. Padalykite tešlą, kaip nurodyta sausainių meškiukų recepte.
Jeigu norite, kad sausainiai būtų rudi, vietoj 50 ml miltų naudokite tiek pat kakavos miltelių. Jei norite įvairesnio skonio ir spalvos sausainių, vietoj cukraus galite naudoti auksaspalvį cukraus sirupą arba drėgnąjį cukrų „Farinas“.
Iš tešlos suvoliokite kamuoliukus ir lazdeles, sudėliokite jas pasirinktomis figūrėlėmis arba formomis. Kepkite apie 15 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 ℃ temperatūroje. Baigę padėkite ant grotelių ataušti. Papuoškite sausainius. Jeigu norite sausainių ant pagaliuko, vos išėmę iš orkaitės į kiekvieną sausainį įsmeikite po kokteilių pagaliuką Laikykite sausoje vietoje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.