Sudedamosios dalys
500 ml šilto vandens
50 g mielių
1 šaukštelis druskos
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 tarkuoti obuoliai
100 g saulėgrąžų
maždaug 1400 g kvietinių miltų
Gaminimo eiga
Dubenyje sutrupinkite mieles. Supilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps. Suberkite druską, cukrų, sudėkite obuolius ir saulėgrąžas. Pamažu suberkite miltus ir minkykite, kol tešla nebelips prie dubens. Uždenkite rankšluosčiu ir palaikykite 40 minučių, kad pakiltų. Iškrėskite tešlą ant stalo ir gerai išminkykite. Iškočiokite keturkampį tešlos lakštą, įdėkite jį į riebalais išteptą skardą. Supjaustykite tešlą kvadratėliais. Palaikykite 20 minučių, kad pakiltų. Pašaukite į iki 225 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 225 °C temperatūroje maždaug 25 minutes.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.