Sudedamosios dalys
750 g nuluptų, be sėklų obuolių
450 ml vandens
vienos citrinos žievelės arba sultys
200 g „Dansukker“ cukraus
1 kiaušinio baltymas
2-3 valgomieji šaukštai kalvadoso
papašimui: šokolado gabalėliai
Gaminimo eiga
Supjaustykite obuolius skiltelėmis. Į puodą įpilkite 200 ml vandens, sudėkite obuolius, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Leiskite atvėsti. Sutrinkite juos arba sugrūskite per sietelį. Supilkite citrinų sultis arba suberkite susmulkintas žieveles.
Į likusią dalį vandens suberkite cukrų ir virkite, kol skystis sutirštės. Leiskite atvėsti.
Sumaišykite gautą sirupą su obuolių koše, supilkite į formą ir 3 val. palaikykite šaltoje vietoje. Masė turi tik pusiau sustingti.
Suplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų. Po truputį plakdami kiaušinio baltymą sudėkite į pusiau sustingusią masę. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Palaikykite 2 val.
Į sustingusią masę įplakite kalvadosą. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą. Palaikykite mažiausiai 5 val.
Ištraukite ir prieš patiekdami 10 min padėkite į šaldytuvą. Sudėkite porcijomis į dubenėlius ir papuoškite šokolado gabalėliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.