Sudedamosios dalys
400 ml plakamosios grietinėlės
5 g vanilinio cukraus
60 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
1 želatinos lakštas
10 mėtų lapelių
Papuošimas
140 g bet kokių šviežių uogų
1 žaliosios citrinos žievelė ir sultys
60 ml koncentruoto šeivamedžių žiedų kordialo
6 g „Dansukker“ cukraus pudros
Gaminimo eiga
Želatinos lakštą 5 minutes pamirkykite dideliame kiekyje šalto vandens. Puode iki virimo temperatūros pakaitinkite grietinėlę, vanilinį cukrų ir mėtų lapelius. Išsunkite želatinos lakštą ir įmaišykite jį į šiltą grietinėlės mišinį. Išgriebkite mėtų lapelius. Supilkite mišinį į stiklainius arba stiklines ir 3–4 valandoms įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Nuplaukite ir nuvalykite uogas, tada jas sumaišykite su šeivamedžių žiedų kordialu, cukraus pudra ir žaliosios citrinos žievele bei sultimis. Palikite mišinį nuošalyje, kol bus laikas patiekti su panakota.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.