Sudedamosios dalys
Šokoladinis pagrindas
75g juodojo šokolado
200ml karštos kavos
200ml pieno
100g jogurto
2 kiaušiniai
125ml rapsų aliejaus
240g kvietinių miltų
130g „Panevėžio +“ cukraus
190g „DanSukker“ tamsaus Muscovado cukraus
30g kakavos
5g kepimo miltelių
9g sodos
3 arbat. Šaukšteliai druskos
Šokoladinis kremas
50g pieniško šokolado
50g tamsaus šokolado
200ml plakamosios grietinėlės
2 kiaušinių tryniai
30g „DanSukker“ tamsaus Muscovado cukraus
Karamelinė glazūra
300g kambario temperatūros sviesto
240g „DanSukker“ cukraus miltelių
300g kambario temperatūros kreminio sūrio
50g sūrios karamelės padažo
Papuošimui
300g tamsaus šokolado
50g bruknių + cukraus
Žalumynų
Gaminimo eiga
Išimkite visus ingredientus šokoladiniam kremui, kad šie pasiektų kambario temperatūrą.
Tuo metu gaminkite šokoladinį pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C, nustatykite kaitinimą iš viršaus ir apačios. Susmulkinkite šokoladą ir ištirpinkite vandens vonelėje, atidėkite į šalį. Paruoškite kavą ir sumaišykit su pienu, jogurtu, kiaušiniais ir aliejumi. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus.
Įmaišykite sausus ingredientus į kavos-kiaušinių mišinį ir maišykite iki purios vientisos masės. Tada įmaišykite ištirpdytą šokoladą.
Supilkite tešlą į apvalią formą, maždaug 21cm diametro, prieš tai formą būkite iškloję kepimo popieriumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 1 valandą ir 20 minučių. Iškepęs pagrindas neturėtų būti lipnus. Palikit pilnai atvėsti.
Paruoškite šokoladinį kremą. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje ir leiskite pravėsti. Lengvai suplakite grietinėlę ir atidėkite į šalį.
Išmaišykite kiaušinių trynius su Muscovado cukrumi kol mišinys taps lengvu ir puriu. Mažais kiekiais įmaišykite šokoladą į kiaušinių mišinį. Palengva maišydami sudėkite plaktą grietinėlę. Maišykite kol masė taps vientisa ir kremiška.
Padalinkite iškeptą pagrindą į tris dalis ir ant apatinės dalies užtepkite šokoladinio kremo. Ir įdėkite į šaldiklį.
Paruoškite karamelės glazūrą. Maišykite sviestą apie penkias minutes ir tada suberkite cukraus miltelius. Toliau maišykite dar kelias minutes, kol masė taps balta ir puri. Sudėkite kreminį sūrį į karamelės padažą ir išmaišykite iki purios glazūros. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių.
Kai šokoladinis pagrindas su kremu sustings šaldiklyje, išimkite ir uždėkite ant serviravimo lėkštės. Uždekite kitą šokoladinį biskvitą ir užtepkite karamelinę glazūra. Tada uždėkite paskutinį biskvitą, ant jo taip pat užtepkite karamelinės glazūros. Įdėkite į šaldytuvą.
Paruoškite šokoladinį papuošimą. Pasidėkite du kepimo popieriaus lakštus, vandens vonelėje ištirpdykite šokoladą. Paskleiskite šokoladą plonu sluoksniu ant kepimo popieriaus, kiekvieną suvyniokite, ir įdėkite šaldiklį, kad sustingtų maždaug 20 minučių.
Kai šokoladas sustings, išimkite iš šaldiklio, spausdami sulaužykite šokoladą į pailgus gabalėlius. Sudėliokite šokoladą aplink tortą, kad šis atrodytų lyg medžio kamienas. Sumaišykite šaldytas bruknes su šiek tiek cukraus ir papuoškite tortą, nepamirškite pridėti šiek tiek žalumynų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.