Pavlova su greipfrutų varške

Šių metų gražiausia ir skaniausia Pavlova. Tikrai prabangus desertas metams užbaigti.

8-10 porcijos

PT1H

apie 2 val.

Įvertinimas (16 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Pavlova
4 kiaušinių baltymai
210 g "Panevėžio +" cukraus
3 g vanilinio cukraus
8 g kukurūzų krakmolo
5 ml obuolių sidro acto

Greipfrutų varškė
75 ml šviežiai spaustų greipfrutų sulčių
30 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 kiaušinis
125 g "Dansukker" uogienių cukraus
50 g sviesto

Greipfrutų įdaras
1 greipfrutas
2 g šviežiai sutrinto kardamono
10 g "Dansukker" cukraus miltelių

Papuošimas
200 ml grietinėlės
Stambiai sukapotos pistacijos

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C temperatūros. 

Kiaušinių baltymus plakite, kol susidarys standžios viršūnės, tada plakant suberkite pusę cukraus. Kiaušinių ir cukraus mišinį plakite 5 minutes. Sudėkite likusį cukrų ir vanilinį cukrų ir plakite dar 5 minutes. Sudėkite kukurūzų krakmolą ir actą.

Ant kepimo pergamento lapo nubrėžkite 22 cm skersmens apskritimą ir padėkite jį ant kepimo skardos. Į apskritimą įspauskite arba šaukštu išspauskite apie 10 apvalių rutuliukų bezė mišinio. Šaukštu į kiekvieną gabalėlį padarykite nedidelį įdubimą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 1 1/2 valandos. Išjunkite orkaitę ir palikite meringą atvėsti orkaitėje atidarytomis durelėmis.

Paruoškite varškę. Puode sumaišykite sultis, kiaušinį ir uogienės cukrų. Nuolat maišydami virkite, kol varškė sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą.

Supjaustykite greipfrutą griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Įmaišykite kardamoną ir cukraus pudrą.

Pavlovos surinkimas
Lengvai suplakite grietinėlę. Varškę sukrėskite ant morengo ir šaukštu užtepkite grietinėlės. Ant viršaus uždėkite greipfrutų griežinėlių ir smulkintų pistacijų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.