Sudedamosios dalys
3 rūgščių obuolių
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
3 kiaušinių
150 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
2 šaukštelių vanilinio cukraus
150 ml saulėgrąžų aliejaus
390 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1,5 šaukštelio maistinės sodos
1 šaukšto malto cinamono
1 šaukštelio malto kardamono
0,5 šaukštelio malto imbiero
0,5 šaukštelio druskos
100 g graikinių riešutų
Glajui
150 g „Dansukker“ cukraus miltelių
4 šaukštų grietinėlės
1 dl baltojo sūrio
2 šaukštelių vanilinio cukraus
3 šaukštų vandens (jei reikia, įpilkite daugiau)
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais.
Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų ir aliejų.
Kitame dubenyje sumaišykite sausąsias sudedamąsias dalis ir po truputį įmaišykite jas į obuolių mišinį, kad gautumėte vientisą masę. Suberkite smulkintus graikinius riešutus.
Paruoštą tešlą pilkite į biskvito formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 55–60 min. Iškepę ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Virtuviniu kombainu sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Jei glajus per tirštas, įpilkite truputį vandens.
Tepkite glajų ant pyrago ir leiskite jam sustingti – įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite bent 20 min.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.