Pilno grūdo miltų pyragas su žaliųjų citrinų ir rabarbarų įdaru

Norite, kad jūsų žaliųjų citrinų pyragas būtų labiau maistingas? Šis žaliųjų citrinų pyragas su sausainių trupinių pagrindu ir rabarbarų užpilu - puikus jūsų pasirinkimas! Gaivus ir šviežias desertas puodeliui popietinės arbatos ar kavos.

Maždaug 12 gabalėlių

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Pilno grūdo miltų pagrindas
150 g sviesto
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
150 g pilno grūdo miltų
60 g miltų
1 kiaušinio trynys

Žaliųjų citrinų įdaras
4 kiaušinių tryniai
320 g grietinės
75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
1/2 žaliosios citrinos žievelės
2 žaliųjų citrinų sultys

Marinuoti rabarbarai
2 rabarbarų stiebai
200 g braškių
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1/2 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės

Gaminimo eiga

Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Rabarbarus ir braškes nuplaukite ir susmulkinkite gabaliukais. Sumaišykite su cukranendrių cukrumi ir žaliosios citrinos tarkuota žievele. Pamarinuokite ne trumpiau kaip 30 minučių.

Papuoškite pyragą marinuotais rabarbarais ir braškėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai su meile

Kalėdų kepiniai su meile

Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Šokoladinių sausainių paruoštukas stiklainėlyje

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.