Plikyti pyragaičiai

Prancūziška bandelė „Petit choux" - tai nedidelė bandelė su plaktos grietinėlės įdaru. Prabangus kepinys prie popietės kavos ar arbatos puodelio. Paįvairinti šių bandelių skonį galite valgydami jas su šaltalankių uogiene ar įvairiais kremais.

25–30 vnt.

PT55M

1 val.

Įvertinimas (13 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

5 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
125 ml vandens
125 ml pieno
1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
125 g sviesto
150 g miltų
„Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošimui
Plakamosios grietinėlės
Varškės
Šaltalankių uogienės

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kiaušinius išplakite, įberkite druskos. Prikaistuvyje ant mažos ugnies pakaitinkite vandenį, pieną, cukrų „Panevėžio Plius“ ir sviestą.

Prikaistuvį nuimkite nuo ugnies ir per sietelį suberkite miltus. Išmaišykite ir vėl padėkite prikaistuvį ant ugnies.

Maišykite, kol masė nebelips prie prikaistuvio kraštų ir pradės blizgėti. Masę supilkite į dubenį ir pamažu įmaišykite kiaušinių plakinį. Masė turėtų būti tokio tirštumo, kad galėtumėte naudoti konditerinį švirkštą.

Maišykite, kol masė taps panaši į kremą. Masę supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite maždaug 3 cm skersmens pyragaičius.

Pabarstykite cukraus milteliais ir kepkite ant apatinės orkaitės lentynos 17–20 min. Pyragaičiai turėtų dailiai parusti.

Išjunkite orkaitę ir ją praverkite. Kad durelės neužsivertų, tarp jų įkiškite šluostę. Garai pamažu išeis iš orkaitės. Pyragaičiai per maždaug 5 min. turėtų pradžiūti. Tada juos atvėsinkite ant grotelių.

Kiekvieno pyragaičio viršutinę dalį nupjaukite. Išplakite grietinėlę ir konditeriniu švirkštu ją paskirstykite po pyragaičius. Ant viršaus uždėkite varškės arba uogienės ir uždėkite pyragaičio viršutinę dalį. Patartina juos suvalgyti tą pačią dieną.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.