Sudedamosios dalys
Tėšla pyragui
150 g sviesto arba margarino
150 ml viso grūdo miltų
150 ml kvietinių miltų
1 valg. šaukštas šalto vandens
Įdaras
400 g vyšninių pomidorų
2-3 svogūnai
2 valg. šaukšt. ištirpinto margarino
2 arbat. šaukšt. „Dansukker“ rudojo cukraus
3 valg. šaukšt. pomidorų pastos
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1-2 česnako skiltelės (nebūtina)
1 valg. šaukštas susmulkinto šviežio raudonėlio
2 valg. šaukštai susmulkinto šviežio baziliko
0,5 šaukštelio druskos
1-2 šaukšteliai ”Sambal Oelek” padažo
400 ml tarkuoto kietojo sūrio
200 ml plakamos grietinėlės
Gaminimo eiga
Sumaišykite visas sudedamąsias dalis pyrago tešlai. Sudėkite tešlą į apie 28 cm skersmens pyrago kepimo formą. Prispauskite. Palaikykite šaldytuve 30 minučių. Kepkite pyrago padą 225 °C temperatūroje apie 10 minučių.
Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Pakepkite riebaluose svogūną kartu su ruduoju cukrumi. Sudėkite pomidorų pastą, sirupą, česnaką, prieskonines žoles, druską ir ”Sambal oelek” padažą. Paragaukite ir pagal skonį įberkite dar prieskonių. Ant pyrago pado sudėkite sluoksnį sūrio. Ant sūrio sudėkite įdarą. Sudėkite pomidorus. Apibarstykite likusiu sūriu. Supilkite grietinėlę. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie 15 minučių. Su pyragu patiekite šviežių salotų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.