Sudedamosios dalys
200 g žemės riešutų
100 g pistacijų
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
370 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
85 g vandens
2 kiaušinių baltymai (75 g)
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 125 °C. Riešutus sukapokite ir maždaug 20 min. skrudinkite orkaitėje.
2. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, sirupą ir vandenį. Ant didelės ugnies įkaitinkite iki 150 °C (nereikia uždengti). Patikrinkite temperatūrą.
3. Kol sirupas kaista, dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Kai sirupas pasieks reikiamą temperatūrą, į kiaušinių plakinį smarkiai plakdami plona srovele supilkite sirupą.
4. Plakite dar 10 minučių, kol skystis ims tirštėti ir taps tąsus. Kuo ilgiau plaksite, tuo standesnė bus nuga. Įmaišykite skrudintus riešutus.
5. Masę sukrėskite į aliejumi išteptą 20 x 30 cm kepimo skardą, išklotą popieriumi. Pasitepę rankas aliejumi, įspauskite nugą į skardą, kad paviršius būtų lygus.
6. Palikite nugą kambario temperatūroje per naktį sustingti. Pabarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite mažais gabalėliais. Gabalėlius vieną nuo kito atskirkite riebalams atspariu popieriumi ir laikykite sandariame stiklainėlyje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.