Sudedamosios dalys
Raugas (naudojamas specialus lenkų kepėjų apie 1840 m. sukurtas raugas, kuris vadinamas pagal tautos pavadinimą („Polish“), o 1920 m. pradėtas naudoti Prancūzijoje prancūziškiems batonams kepti)
150 ml vandens
25 g aktyvaus kviečių raugo
150 g kvietinių miltų
Sušildykite vandenį iki 20 °C ir supilkite į indą. Įdėkite raugą ir plakite, kol visiškai jis išsileis vandenyje. Įmaišykite miltus. Uždenkite indą maistine plėvele ir palikite rūgti 4–6 valandoms arba padėkite nakčiai į šaldytuvą.
3 g mielių
150 ml vandens
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
360 g kvietinių miltų
8 g druskos
Gaminimo eiga
Įpylę į indą vandenį, sutrupinkite mieles ir maišykite, kol jos ištirps. Įpilkite šviesųjį sirupą, raugą ir kvietinius miltus, maišykite tešlą 15 minučių. Jei naudojate maišytuvą, įjunkite mažiausią greitį. Įberkite druską ir stipriai bei greitai maišykite tešlą 5 minutes. Išimkite tešlą ir padėkite ją į aliejumi suteptą plastikinį indą su dangčiu. Palikite 2,5 val. Išimkite tešlą ant stalo ir padalykite į du ar tris gabalus. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių. Suformuokite iš tešlos batonus. Tešla yra labai trapi, todėl tiesiog miltais pabarstytoje formelėje ištempkite ją kiek išeina. Rankšluostį iš abiejų pusių dėkite taip, kad batonai kiltų į viršų, o ne į šonus. Palikite kilti 1,5 val.
Sudėkite kepalus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Įdėkite į iki 250 °C įkaitintą orkaitę. Į orkaitę taip pat įdėkite indą su 50 ml šalto vandens. Greitai uždarykite orkaitės dureles. Po 5 minučių temperatūrą sumažinkite iki 200 °C. Po maždaug 10 minučių atverkite orkaitės dureles, kad įleistumėte oro, uždarykite orkaitę. Po maždaug 10 minučių pakartokite. Kepkite iš viso 30 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.
Batonus galite pagardinti 1–2 smulkintomis česnakų skiltelėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.