Sudedamosios dalys
Aviečių uogienė
250 g aviečių
125 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Vanilinis kremas
Pusė vanilės ankšties
250 ml pieno
4 kiaušinių tryniai
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
30 g kukurūzų krakmolo
25 g sviesto (kambario temperatūros)
Keksiukai
100 g sviesto
75 ml pieno
2 kiaušiniai
90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
5 g vanilinio cukraus
140 g miltų
5 g kepimo miltelių
Papuošimas
Marcipanų
„Dansukker“ cukraus miltelių
50 g baltojo šokolado
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo aviečių uogienės. Nuplaukite ir perrinkite avietes. Sudėkite į prikaistuvį, suberkite cukrų uogienėms ir sumaišykite. Pavirkite 3–4 minutes.
Nugraibykite putas. Išpilstykite į karštus, visiškai švarius stiklainiukus. Sandariai užsukite ir laikykite vėsioje vietoje.
Paruoškite vanilinį kremą. Išimkite vanilės ankšties minkštimą ir užvirkite kartu su pienu.
Išgriebkite vanilės ankšties minkštimą. Kiaušinių trynius, cukrų, kukurūzų miltus ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Toliau plakdami supilkite pieną.
Mišinį vėl supilkite į prikaistuvį ir nuolat plakdami užvirkite. Palaukite, kol kremas sutirštės, ir nuimkite nuo ugnies, tada plakdami pamažu sukrėskite sviestą. Perkoškite kremą per smulkų sietelį. Uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Tada paruoškite keksiukus. Ištirpinkite sviestą, supilkite pieną. Iki purumo išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Supilkite pieno mišinį.
Dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. Tešlą šaukštu sukrėskite į specialų kepimo indą arba popierines formeles ant kepimo skardos. Į kiekvieno keksiuko vidų įdėkite šaukštą aviečių uogienės.
Kepkite 10–12 minučių vidurinėje orkaitės dalyje 225 °C temperatūroje. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios. Palikite ant grotelių, kad atvėstų.
Kiekviename keksiuke įspauskite po skylutę ir įkrėskite kremo. Išplaktą grietinėlę sukrėskite į konditerinį maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Grietinėlės išspauskite ant kiekvieno keksiuko.
Ištirpinkite šokoladą ir atidėkite į šalį. Ant cukraus milteliais pabarstyto stalviršio plonai iškočiokite marcipaninę masę. Sausainių formele išspauskite 60 maždaug 5 cm skersmens apskritimų. Kiekvieną apskritimą dusyk perlenkite vidurio link.
Iš keturių apskritimų (aštrūs kampai nukreipti į vidų) suformuokite vieną didesnį. Kad laikytųsi, užlašinkite šokolado. Paskutinį perlenktą apskritimą dėkite į vidurį. Kai šokoladas sustings, marcipanines gėlytes išdėliokite ant kremo. Pabarstykite cukraus milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.