Sudedamosios dalys
50 g mielių saldžiai tešlai
500 ml pieno
100 ml rapsų aliejaus
½ g šafranų
1 šaukštas maltų anyžių sėklų
½ šaukštelio druskos
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
apie 1,8 l miltų
Papuošimui
pasirinktų sėklų
Gaminimo eiga
Mieles sutrupinkite į maišymui skirtą dubenį. Pieną pakaitinkite maždaug iki 37 °C ir juo užpilkite mieles. Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir šviesiojo cukraus sirupo, įdėkite šafranų, anyžių sėklų, druskos. Vis įmaišykite miltų, kol tešla nebelips prie dubens šonų. Uždenkite šluoste ir palikite tešlą kilti 30 minučių. Po to ant miltais pabarstyto darbastalio minkykite, kol tešla taps vientisa. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į pailgus ritinėlius. Supjaustykite, gabalėlius iškočiokite, kad taptų ilgesni, ir susukite bandeles. Patepkite bandeles vandeniu ir pavoliokite sėklose (galima naudoti įvairių sėklų mišinį). Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite kilti dar 30 minučių. Kepkite apie 8 minutes vidurinėje orkaitės lentynėlėje 225 ℃ temperatūroje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.