Sudedamosios dalys
125 g lazdynų riešutų
150 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
5 kiaušinių baltymai
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius
Mėlynių ir aviečių putėsiai
150 g mėlynių
150 g aviečių
100 ml vandens
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
16 g kukurūzų krakmolo
5–12 ml vandens
500 ml plakamosios grietinėlės
Papuošti
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
šviežių uogų
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
2. Keptuvėje pakepinkite lazdynų riešutus. Pakeptus riešutus išberkite ant rankšluosčio ir patrinkite, kad pašalintumėte luobeles. Smulkintuvu sumalkite riešutus, pamažu suberdami ir nerafinuotą cukranendrių cukrų. Gautą masę atidėkite į šalį.
3. Dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Pamažu įmaišykite cukrų „Panevėžio Plius“. Pamažu į baltymų masę įmaišykite ir riešutų masę.
4. 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir mišinį paskirstykite plonu sluoksniu.
5. Abi skardas kepkite atskirai, apatinėje orkaitės dalyje, maždaug po 15–20 minučių. Palikite atvėsti.
6. Tuo tarpu paruoškite uogų putėsius. Prikaistuvyje maždaug 5 minutes pavirkite uogas su 100 ml vandens. Suberkite cukrų „Panevėžio Plius“ ir pavirkite dar 5 minutes.
7. Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 1–2 šaukšteliais vandens ir įmaišykite į uogų mišinį. Pavirkite dar 2–3 minutes. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite visiškai ataušti.
8. Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į ataušusį uogų mišinį.
9. Riešutinį pagrindą perpjaukite perpus. Vieną dalį padėkite į lėkštę. Užtepkite trečdalį putėsių. Ant viršaus uždėkite antrą riešutinio pagrindo pusę. Užtepkite likusius putėsių sluoksnius ir ant viršaus uždėkite riešutinį pagrindą.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.