Sudedamosios dalys
100 g sviesto
1/2 g šafrano (1 pakelis)
100 g baltojo šokolado
170 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
2 kiaušiniai
100 ml graikiško jogurto
120 g miltų
3 g kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimas
plakamoji grietinėlė
šaldytos bruknės
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios.
Riebalais ištepkite pailgą (maždaug 36 cm ilgio ir 13 cm pločio) kepimo formą.
Ištirpinkite sviestą, suberkite šafraną. Tada sudėkite sukapotą šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Supilkite pieną ir gerai išplakite. Po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite graikišką jogurtą. Sumaišykite.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Įmaišykite į sviesto masę. Viską supilkite į kepimo indą ir kepkite vidurinėje orkaitės dalyje 13–14 minučių. Palikite visiškai atvėsti.
Patiekite su plakta grietinėle ir bruknėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.