Sudedamosios dalys
Pagrindas
250 ml kvietinių miltų
100 g sviesto arba margarino
3 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio trynys
Rabarbarų želė
700 g rabarbarų 2 cm dydžio gabaliukais
300 ml „Dansukker“ smulkiojo cukraus
8 želatinos lapeliai
Vanilės kremas
6 kiaušinių tryniai
150 ml „Dansukker“ smulkiojo cukraus
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus
300 ml grietinėlės
2 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo
Papuošimui
skrudintų, skaldytų migdolų
Gaminimo eiga
Išminkykite iš sudėtinių dalių pagrindą su šonais ir palaikykite šaldytuve 1 valandą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išmirkykite želatinos lapelius dideliame kiekyje šalto vandens.
Ištepkite sviestu apvalią maždaug 24 cm skersmens kepimo formą su nuimamais kraštais. Sudėkite tešlą į formą. Pribadykite skylučių. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių. Palikite atvėsti.
Virkite rabarbarus su cukrumi nerūdijančio plieno puode, kol rabarbarai suminkštės. Išgriebkite želatinos lapelį ir įmaišykite į rabarbarus. Maišykite, kol želatina ištirps.
Kai rabarbarų mišinys ims stingti, supilkite jį į pagrindą.
Visas kremo sudėtines dalis, išskyrus vanilinį cukrų, suplakite puode į kremą ir virkite, kol sutirštės. Leiskite atvėsti. Pridėkite vanilinio cukraus. Paskleiskite kremą ant rabarbarų.
Apibarstykite skrudintais migdolais. Paduodamas į stalą šaltas.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.