Rabarbarų pyragas su itališku morengu

Keturkampėje formoje keptas pyragas – tobulas pasirinkimas, kai reikia pavaišinti daug žmonių. Rabarbarų ir itališko morengo derinys padaro šį pyragą puikiu desertu šventėms.

maždaug 24 vnt.

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

200 g sviesto (kambario temperatūros)
270 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Fairtrade“
10 g vanilinio cukraus
6 kiaušiniai (3 baltymus palikite morengų masei)
240 g miltų 
10 g kepimo miltelių
1 citrinos žievelė, geriausia – ekologiškos 
200 g šviežių rabarbarų

Cukraus sirupas
170 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
50 ml vandens 

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C, įjungę viršutinio ir apatinio kaitinimo režimą. Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų plakite, kol mišinys taps lengvas ir purus. Toliau plakdami po vieną įmaišykite 3 kiaušinius ir 3 kiaušinių trynius. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir įmaišykite į kiaušinių masę. Sutarkuokite ir įmaišykite citrinos žievelę. 

Rabarbarus supjaustykite maždaug 1 cm ilgio gabalėliais. 

Plačią, negilią skardą išklokite riebalams atspariu popieriumi. Tolygiai paskirstykite tešlą skardoje ir paskleiskite rabarbarų gabalėlius ant tešlos. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 30 minučių. Leiskite visiškai atvėsti. 

Cukrų ir vandenį pašildykite iki 120 °C temperatūros. Kiaušinių baltymus plakite tol, kol jie taps standūs. Lėtai supilkite į kiaušinių baltymų plakinį karštą sirupą ir plakite toliau. Plakite, kol morengas atvės iki kambario temperatūros. 

Supjaustykite pyragą gabalėliais arba tepkite morengą ant jo viso. Naudodami virtuvinį degiklį karamelizuokite morengą. Jei degiklio neturite, įdėkite pyragą kelioms minutėms į orkaitę, įjungę viršutinio kaitinimo režimą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai su meile

Kalėdų kepiniai su meile

Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Šokoladinių sausainių paruoštukas stiklainėlyje

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.