Sudedamosios dalys
Tešla
250 g sviesto
150 g miltų
2 šaukštai vandens
2 šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Rabarbarų įdaras
400 g rabarbarų
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
Morengai
3 kiaušinių baltymai
180 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Visus tešlos produktus greitai suplakite į vientisą masę. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 30 minučių. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
Rabarbarus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į prikaistuvį ir suberkite cukrų „Panevėžio Plius“. Pavirkite 2 minutes.
Tešlą pirštais įspauskite į riebalais išteptas formeles. Rabarbarus paskirstykite po visas formeles. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje 10–15 minučių. Iškeptus pyragėlius išimkite ir palikite kelias minutes atvėsti.
Per tą laiką paruoškite morengus. Į dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir suberkite cukraus miltelius. Baltymus plakite į karštą vandenį įstatytame inde, kol temperatūra pasieks 50–65 °C. Masę supilkite į dubenį ir plakite, kol atvės ir taps puri.
Supilkite į konditerinį maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Morengus išspauskite ant pyragaičių. Virtuviniu degikliu karamelizuokite morengus.
Tiekite su ledais arba vaniliniu padažu.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.