Sudedamosios dalys
250 g rabarbarų
225 g sviesto
180 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
85 g „Panevėžio +“ cukraus
2 kiaušiniai
210 g miltų
140 g avižinių dribsnių
3 g kepimo miltelių
2 g sodos
3 g smulkinto kardamono
3 g druskos
75 g baltojo šokolado
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sviestą ir abiejų rūšių cukrų plakite kartu, kol jie taps lengvi ir purūs. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodos bikarbonatą, kardamoną ir druską ir įmaišykite į kiaušinių masę. Sudėkite rabarbarus, du trečdalius šokolado ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla.
Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite dvi juostas. Kiekvieną atkarpą supjaustykite į 16 maždaug po 30 g sveriančių gabalėlių ir susukite juos į rutuliukus. Rutuliukus po vieną, kad nesiliestų, sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Suplokite rutuliukus ir apibarstykite likusiu šokoladu. Kepkite 15–16 minučių.
Patarimas!
Supjaustykite rabarbarus ir užšaldykite, kai yra jų sezonas. Tada vasaros skonį galėsite jausti ištisus metus.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.