Sudedamosios dalys
250 g rabarbarų
225 g sviesto
180 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
85 g „Panevėžio +“ cukraus
2 kiaušiniai
210 g miltų
140 g avižinių dribsnių
3 g kepimo miltelių
2 g sodos
3 g smulkinto kardamono
3 g druskos
75 g baltojo šokolado
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sviestą ir abiejų rūšių cukrų plakite kartu, kol jie taps lengvi ir purūs. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.
Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodos bikarbonatą, kardamoną ir druską ir įmaišykite į kiaušinių masę. Sudėkite rabarbarus, du trečdalius šokolado ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla.
Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite dvi juostas. Kiekvieną atkarpą supjaustykite į 16 maždaug po 30 g sveriančių gabalėlių ir susukite juos į rutuliukus. Rutuliukus po vieną, kad nesiliestų, sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Suplokite rutuliukus ir apibarstykite likusiu šokoladu. Kepkite 15–16 minučių.
Patarimas!
Supjaustykite rabarbarus ir užšaldykite, kai yra jų sezonas. Tada vasaros skonį galėsite jausti ištisus metus.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.