Rabarbarų sausainiai

Geriausi dalykai iš dviejų pasaulių! Amerikietiški sausainiai ir švediški rabarbarai. Vasariška, saldu, rūgštu ir nepaprastai skanu.

maždaug 32 vnt.

maždaug 50 min.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

250 g rabarbarų
225 g sviesto
180 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
85 g „Panevėžio +“ cukraus
2 kiaušiniai
210 g miltų
140 g avižinių dribsnių
3 g kepimo miltelių
2 g sodos
3 g smulkinto kardamono
3 g druskos
75 g baltojo šokolado

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sviestą ir abiejų rūšių cukrų plakite kartu, kol jie taps lengvi ir purūs. Toliau maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.

Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodos bikarbonatą, kardamoną ir druską ir įmaišykite į kiaušinių masę. Sudėkite rabarbarus, du trečdalius šokolado ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa tešla.

Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite dvi juostas. Kiekvieną atkarpą supjaustykite į 16 maždaug po 30 g sveriančių gabalėlių ir susukite juos į rutuliukus. Rutuliukus po vieną, kad nesiliestų, sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Suplokite rutuliukus ir apibarstykite likusiu šokoladu. Kepkite 15–16 minučių.

Patarimas!
Supjaustykite rabarbarus ir užšaldykite, kai yra jų sezonas. Tada vasaros skonį galėsite jausti ištisus metus. 

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.