Sudedamosios dalys
150 ml vandens
200 g ruginių arba kvietinių miltų
100 g šviežių tarkuotų obuolių
Gaminimo eiga
Į 35 °C temperatūros vandenį įmaišykite obuolius ir miltus. Supilkite mišinį į dviejų litrų stiklainį su dangčiu. Tris dienas laikykite stiklainį 26-30 °C temperatūroje, pvz., uždarytoje orkaitėje. Stiklainio turinį pamaišykite kartą per dieną.
Ketvirtąją dieną išpilkite raugą iš stiklainio į didelį indą. Įberkite 200 g miltų ir 200 ml 35 °C vandens. Gerai išmaišykite ir palikite maždaug vienai parai 26-30 °C temperatūroje. Penktą dieną raugas bus paruoštas. Laikykite šaldytuve. Raugą galima laikyti šaldytuve savaitę, vėliau jį reikia atskiesti 100 ml vandens ir 200 g miltų. Kvietinių miltų raugas naudojamas šviesiai duonai, ruginių miltų raugas – tamsiai duonai.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.