Sudedamosios dalys
125 g kambario temperatūros sviesto
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 žiupsneliai druskos
1 kiaušinio baltymas
150 g paprastų miltų
Įdaras
20 g sviesto
1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1,5 šaukšto „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
30 g smulkintų migdolų
Gaminimo eiga
Suplakite sviestą, cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Supilkite kiaušinio baltymą, suberkite miltus ir plakite, kol gausite vientisą tešlą.
Tešlą padalykite į dvi dalis, kurių kiekvieną iškočiokite į maždaug 2 cm storio gabalus. Plonai paskleiskite tešlą ant kepimo popieriaus ir viduryje per visą ilgį padarykite griovelį įdarui. Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
Ištirpinkite visas įdaro sudedamąsias dalis prikaistuvyje ant mažos ugnies. Mišinį supilkite ant silikoninio kepimo kilimėlio arba aliejumi ištepto kepimo popieriaus. Leiskite ataušti.
Iš įdaro suformuokite dvi „dešreles“ ir sudėkite į griovelius.
Sausainius kepkite 8–10 min iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukite iš orkaitės ir iš karto supjaustykite gabalėliais. Leiskite ataušti.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.