Sudedamosios dalys
Tešla
4 kiaušinių tryniai
170 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
225 g miltų
15 g kepimo miltelių
210 g sviesto (kambario temperatūros)
1 žiupsnis druskos
Juodųjų serbentų kompotas
125 g juodųjų serbentų
85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
Gaminimo eiga
1. Iki purumo išplakite kiaušinių trynius ir cukrų.
2. Miltus ir kepimo miltelius išsijokite. Maišydami šaukštu suberkite juos į kiaušinių plakinį, kad tešla taptų trapi.
3. Tada įmaišykite sviestą ir galiausiai įberkite druskos.
4. Tešlą padalykite į 14 dalių ir suvoliokite rutuliukus. Palaikykite juos šaldiklyje, kad gerai atvėstų.
5. Tešlos rutuliukus sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 25 min. 160 °C temperatūroje.
6. Sausainiuose suformuokite maždaug 1 cm gylio įdubas (galite įspausti stikliuko dugnu).
7. Juodųjų serbentų kompotas: juoduosius serbentus kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol uogos sutrūkinės ir kompotas šiek tiek sutirštės. Juoduosiuose serbentuose gausu pektinų, tad kompotas vėsdamas toliau tirštės.
8. Sausainius užpildykite įdaru. Patiekite vienus arba su šaukštu vanilinių ledų.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.