Sudedamosios dalys
Pavlova
Pusė pakelio šafrano (0,25 g)
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušinių baltymai
8 g kukurūzų miltų
5 ml obuolių sidro acto
Baltojo šokolado putėsiai
120 g baltojo šokolado
15 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 kiaušinio trynys
200 ml plakamosios grietinėlės
100 ml kreminio sūrio
Citrusinių vaisių salotos
apelsinų, greipfrutų, klementinų ar kitų citrusinių vaisių
Papuošimas
granato sėklų
1 apelsino žievelė
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C temperatūros Grūstuvėje šafraną sutrinkite su vienu šaukštu cukraus.
Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Paplakę kelias minutes, suberkite likusį cukrų ir šafraninį cukrų. Toliau plakite dar 7–10 minučių, kol masė sustandės.
Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite actą. Pavlovos masę šaukštu sudėkite ant kepimo popieriaus lakšto. Suformuokite diską. Mentele braukdami iš apačios į viršų sukurkite raštą. Viduryje suformuokite įdubimą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 2 valandas. Orkaitę išjunkite. Palikite pavlovą joje dar 2 valandoms.
Paruoškite šokoladinius putėsius. Naudokite kambario temperatūros produktus. Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Suberkite cukranendrių cukrų ir palikite atvėsti. Švelniai išplakite trynį ir įmaišykite į šokoladą. Atsargiai išmaišykite.
Išplakite grietinėlę. Trečdalį grietinėlės įmaišykite į šokolado masę. Pakaitomis įmaišykite likusią grietinėlę ir kreminį sūrį.
Masę švelniai maišykite, kol neliks gumulėlių. Tada putėsius sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Palaikykite šaldytuve maždaug vieną valandą.
Citrusinius vaisius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pavlovą padėkite į lėkštę. Į įdubimą įspauskite putėsių. Papuoškite citrusinių vaisių griežinėliais ir granato sėklomis. Likusius citrusinius vaisius ir granato sėklas sudėkite į dubenėlį ir patiekite šalia.
Idėja: šafraninė pavlova puikiai dera ir su šokoladiniais apelsininiais putėsiais.
Šokoladiniai apelsininiai putėsiai
100 g juodojo šokolado
45 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 kiaušinio trynys
200 ml plakamosios grietinėlės
1 apelsino žievelė
Paruoškite šokoladinius putėsius. Naudokite kambario temperatūros produktus.
Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Suberkite cukranendrių cukrų ir palikite atvėsti. Švelniai išplakite trynį ir įmaišykite į šokoladą. Atsargiai išmaišykite.
Išplakite grietinėlę. Trečdalį grietinėlės įmaišykite į šokolado masę. Likusią grietinėlę įmaišykite pamažu. Įtarkuokite apelsino žievelės. Švelniai išmaišykite. Putėsius sukrėskite į konditerinį maišelį ir vienai valandai dėkite į šaldytuvą.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.