Šafraninė pavlova su putėsiais ir citrusiniais vaisiais

Šafraninė pavlova su gardžiais putėsiais ir šviežiomis citrusinių vaisių salotomis. Neabejotinai šventiškiausias Kalėdų desertas!

maždaug 8 porcijų

PT1H

maždaug 2 val.

Įvertinimas (4 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Pavlova
Pusė pakelio šafrano (0,25 g)
210 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušinių baltymai
8 g kukurūzų miltų
5 ml obuolių sidro acto

Baltojo šokolado putėsiai
120 g baltojo šokolado
15 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 kiaušinio trynys
200 ml plakamosios grietinėlės 
100 ml kreminio sūrio

Citrusinių vaisių salotos
apelsinų, greipfrutų, klementinų ar kitų citrusinių vaisių

Papuošimas
granato sėklų
1 apelsino žievelė

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C temperatūros Grūstuvėje šafraną sutrinkite su vienu šaukštu cukraus.

Šluotele iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Toliau plakdami suberkite pusę cukraus. Paplakę kelias minutes, suberkite likusį cukrų ir šafraninį cukrų. Toliau plakite dar 7–10 minučių, kol masė sustandės.

Atsargiai įmaišykite kukurūzų miltus ir supilkite actą. Pavlovos masę šaukštu sudėkite ant kepimo popieriaus lakšto. Suformuokite diską. Mentele braukdami iš apačios į viršų sukurkite raštą. Viduryje suformuokite įdubimą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 2 valandas. Orkaitę išjunkite. Palikite pavlovą joje dar 2 valandoms.

Paruoškite šokoladinius putėsius. Naudokite kambario temperatūros produktus. Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Suberkite cukranendrių cukrų ir palikite atvėsti. Švelniai išplakite trynį ir įmaišykite į šokoladą. Atsargiai išmaišykite.

Išplakite grietinėlę. Trečdalį grietinėlės įmaišykite į šokolado masę. Pakaitomis įmaišykite likusią grietinėlę ir kreminį sūrį.

Masę švelniai maišykite, kol neliks gumulėlių. Tada putėsius sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu. Palaikykite šaldytuve maždaug vieną valandą.

Citrusinius vaisius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pavlovą padėkite į lėkštę. Į įdubimą įspauskite putėsių. Papuoškite citrusinių vaisių griežinėliais ir granato sėklomis. Likusius citrusinius vaisius ir granato sėklas sudėkite į dubenėlį ir patiekite šalia.

Idėja: šafraninė pavlova puikiai dera ir su šokoladiniais apelsininiais putėsiais.

Šokoladiniai apelsininiai putėsiai
100 g juodojo šokolado
45 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 kiaušinio trynys
200 ml plakamosios grietinėlės
1 apelsino žievelė

Paruoškite šokoladinius putėsius. Naudokite kambario temperatūros produktus.

Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Suberkite cukranendrių cukrų ir palikite atvėsti. Švelniai išplakite trynį ir įmaišykite į šokoladą. Atsargiai išmaišykite.

Išplakite grietinėlę. Trečdalį grietinėlės įmaišykite į šokolado masę. Likusią grietinėlę įmaišykite pamažu. Įtarkuokite apelsino žievelės. Švelniai išmaišykite. Putėsius sukrėskite į konditerinį maišelį ir vienai valandai dėkite į šaldytuvą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.