Sudedamosios dalys
Biskvitas
100 g sviesto
180 g miltų
45 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
1 g druskos
30 ml vandens
Glajus
maždaug 150 g aviečių (4 šaukšteliai aviečių sirupo)
120 g „Dansukker“ cukraus miltelių
Papuošimas
Valgomieji gėlių žiedai arba cukraus pabarstukai
Gaminimo eiga
Pradėkite nuo uogienės, tada paruoškite biskvitą. Visus produktus suminkykite į
tešlą. Palaikykite šaldytuve maždaug 1 val.
Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros (kaitinimą įjunkite iš viršaus ir apačios).
Padalykite tešlą perpus. Iškočiokite ant kepimo popieriaus
ir suformuokite du maždaug 3 mm storio stačiakampius. Supjaustykite į 5 cm pločio ir 8 cm ilgio gabalėlius. Pusę gabalėlių sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kiekvieno gabalėlio užkrėskite šaukštelį uogienės.
Likusiuose gabalėliuose įpjovę tris rėželius uždėkite ant uogienės – suformuokite pyragaičius. Kraštus gerai užspauskite šakute. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 15 minučių. Palikite ant grotelių visiškai atvėsti.
Paruoškite glajų. Maišydami virkite avietes, kol suskystės, tada perkoškite per smulkų sietelį. Į sirupą berkite cukraus miltelius, kol masė pasieks tinkamą konsistenciją. Apšlakstykite suvožtinukus. Papuoškite valgomaisiais gėlių žiedais arba cukraus pabarstukais.
Patarimas: glajų galite virti ir iš kitų uogų – išsirinkite norimo skonio ir spalvos.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.