Saldus vyniotinis „Yule Log“

Šveicariško stiliaus vyniotinis su švelniu ir kreminiu vaniliniu įdaru itin sodriame šokolado apvalkale. Šis „Yule“ vyniotinis - tai smagi Kalėdinė veikla visai šeimai su saldžiu rezultatu.

15 porcijų

maždaug 1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinis kremas
200ml plakimo grietinėlės 
200g tamsaus šokolado

Vanilinis įdaras
2 kiaušinių tryniai
200ml pieno
3g vanilinio cukraus
50g „DanSukker“ šviesaus Muscovado cukraus
8g krakmolo
100g sviesto, kambario temperatūros

Pagrindas
3 kiaušiniai
110g „DanSukker“ cukraus Farinas
55g krakmolo
18g kakavos
3g kepimo miltelių
„Panevėžio +“ cukraus

Gaminimo eiga

Pradėkit nuo šokoladinio kremo. Užvirinkite grietinėlę ir suberkite smulkintą šokoladą. Maišykite kol masė bus tolygi. Laikykite šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.

Pagaminkite vanilinį įdarą. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus sviestą, į puodą. Leiskit užvirti ir virkite kelias minutes, nuolat maišykite. Atidėkite į šoną ir leiskite kremui pilnai atvėsti.

Kol įdaras vėsta, pagaminkite pagrindą vyniotiniui. Įkaitinkite orkaitę iki 250°C – nustatykite funkciją, kad šildytų iš viršaus ir apačios.

Sumaišykite kiaušinius su cukrumi Farinas, plakite kelias minutes, kol masė taps lengva ir puri.

Persijokite krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius ir įmaišykite atsargiai į masę. Maišykite kol gausis vientisa masė. Supilkite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, paskleiskite, kad gautųsi tolygus sluoksnis.

Skardą įstatykite ties viduriu orkaites ir kepkite 4-5 minutes.

Ant virtuvinio rankšluosčio užklokite kepimo popieriaus. Berkite cukrų tolygiu sluoksniu ant kepimo popieriaus. Tada išimkite vyniotinio pagrindą iš orkaitės ir apverskite jį ant kepimo popieriaus su cukrumi. Atsargiai nulupkite kepimo popierių ir uždėkite naują.

Pagrindą atsargiai suvyniokite į virtuvinį rankšluostį, kiek įmanoma sandariau, su kepimo popieriumi po apačia ir ant viršaus. Palikite visiškai atvėsti.

Suplakite vanilinį įdarą su elektrinę šluotele vis įdėdami šiek tiek sviesto. Plakite kelias minutes, kol įdaras taps purus. Išvyniojus pagrindą, paskleiskite įdarą tolygiai ir suvyniokite atgal, pradedant trumpąją puse.

Išimkite šokoladinį kremą kol jis netapo per kietas ir aptepkite storu sluoksniu aplink vyniotinį. Laikykite šaldytuve maždaug 10 minučių, ir tada galite su peiliu padaryti žymes, kad atrodytų kaip medžio žievė. Papuoškite cukraus milteliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai su meile

Kalėdų kepiniai su meile

Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Šokoladinių sausainių paruoštukas stiklainėlyje

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.