Saldus vyniotinis „Yule Log“

Šveicariško stiliaus vyniotinis su švelniu ir kreminiu vaniliniu įdaru itin sodriame šokolado apvalkale. Šis „Yule“ vyniotinis - tai smagi Kalėdinė veikla visai šeimai su saldžiu rezultatu.

15 porcijų

PT55M

maždaug 1 valanda

Įvertinimas (2 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Šokoladinis kremas
200ml plakimo grietinėlės 
200g tamsaus šokolado

Vanilinis įdaras
2 kiaušinių tryniai
200ml pieno
3g vanilinio cukraus
50g „DanSukker“ šviesaus Muscovado cukraus
8g krakmolo
100g sviesto, kambario temperatūros

Pagrindas
3 kiaušiniai
110g „DanSukker“ cukraus Farinas
55g krakmolo
18g kakavos
3g kepimo miltelių
„Panevėžio +“ cukraus

Gaminimo eiga

Pradėkit nuo šokoladinio kremo. Užvirinkite grietinėlę ir suberkite smulkintą šokoladą. Maišykite kol masė bus tolygi. Laikykite šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.

Pagaminkite vanilinį įdarą. Sudėkite visus ingredientus, išskyrus sviestą, į puodą. Leiskit užvirti ir virkite kelias minutes, nuolat maišykite. Atidėkite į šoną ir leiskite kremui pilnai atvėsti.

Kol įdaras vėsta, pagaminkite pagrindą vyniotiniui. Įkaitinkite orkaitę iki 250°C – nustatykite funkciją, kad šildytų iš viršaus ir apačios.

Sumaišykite kiaušinius su cukrumi Farinas, plakite kelias minutes, kol masė taps lengva ir puri.

Persijokite krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius ir įmaišykite atsargiai į masę. Maišykite kol gausis vientisa masė. Supilkite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, paskleiskite, kad gautųsi tolygus sluoksnis.

Skardą įstatykite ties viduriu orkaites ir kepkite 4-5 minutes.

Ant virtuvinio rankšluosčio užklokite kepimo popieriaus. Berkite cukrų tolygiu sluoksniu ant kepimo popieriaus. Tada išimkite vyniotinio pagrindą iš orkaitės ir apverskite jį ant kepimo popieriaus su cukrumi. Atsargiai nulupkite kepimo popierių ir uždėkite naują.

Pagrindą atsargiai suvyniokite į virtuvinį rankšluostį, kiek įmanoma sandariau, su kepimo popieriumi po apačia ir ant viršaus. Palikite visiškai atvėsti.

Suplakite vanilinį įdarą su elektrinę šluotele vis įdėdami šiek tiek sviesto. Plakite kelias minutes, kol įdaras taps purus. Išvyniojus pagrindą, paskleiskite įdarą tolygiai ir suvyniokite atgal, pradedant trumpąją puse.

Išimkite šokoladinį kremą kol jis netapo per kietas ir aptepkite storu sluoksniu aplink vyniotinį. Laikykite šaldytuve maždaug 10 minučių, ir tada galite su peiliu padaryti žymes, kad atrodytų kaip medžio žievė. Papuoškite cukraus milteliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.