Sudedamosios dalys
6 l žemuogių
3 l virinto šalto vandens
60 g vyno rūgšties
800 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 l sulčių
3 žiupsneliai natrio benzoato
Gaminimo eiga
Rūpestingai nuvalykite ir nuplaukite uogas. Sutrinkite jas arba sugrūskite puode per sietelį.
Ištirpinkite vandenyje vyno rūgštį ir užpilkite ant uogų. Puodą uždenkite ir laikykite šaltoje vietoje 24 val.
Supilkite į sietelį ir leiskite 30 min nuvarvėti. Ištraukite uogas ir išvirkite uogienę (žr. receptą taupiai verdamai žemuogių uogienei).
Pamatuokite sultis ir suberkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Nugriebkite putas.
Ištirpinkite natrio benzoatą nedideliame sulčių kiekyje, po to įmaišykite tą kiekį į likusias sultis.
Išpilstykite į šiltus, gerai išvalytus stiklainius. Uždarykite juos. Laikykite šaltoje vietoje.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.