Sudedamosios dalys
Tešlai
200 g sviesto ar margarino
30 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 g vanilinio cukraus
250 g sijotų miltų
1 kiaušinio trynys
Užpildui
200 g aviečių
50 ml vandens
150 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
Papuošti
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
keli vandens lašai
Gaminimo eiga
Pirmiausia puode sumaišykite avietes su vandeniu ir vieną minutę pavirinkite. Įberkite cukrų uogienėms ir dar 2 minutes pavirinkite. Palikite atvėsti. Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Iš trečdalio tešlos suformuokite 35 rutuliukus. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Prispauskite rutuliukus ir į kiekvieno vidurį įdėkite truputį uogienės. Likusią tešlą išspauskite aplink sausainių kraštus. Kepkite sausainius vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 °C temperatūroje apie 7 minutes. Cukraus miltelius sumaišykite su trupučiu vandens, gauta mase aptepkite sausainius.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Advento kepiniai
Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.