Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Semifredas – gardus itališkas ledų desertas, kuriam gaminti nereikia ledų gaminimo aparato. Vaniliniai ledai su aviečių tyre ir karamelizuotomis pistacijomis. Garantuotas pasisekimas.

Maždaug 10 vnt.

PT40M

40 minučių + 5 valandos šaldiklyje

Įvertinimas (26 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Aviečių tyrė 
250 g aviečių 
85 g „Dansukker“ uogienių cukraus 
70 g gliukozės sirupo
Pusės citrinos sultys

Semifredas
5 kiaušinių tryniai
2 kiaušinių baltymai 
150 g tepamojo varškės sūrio
85 g „Dansukker“ granuliuoto cukraus
10 g vanilinio cukraus
300 ml plakamosios grietinėlės

Karamelizuotos pistacijos
30 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
15 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus
4 g druskos
100 g išlukštentų nesūdytų pistacijų

Gaminimo eiga

Avietes pertrinkite per smulkų sietelį į puodą. Įmaišykite uogienių cukrų, gliukozės sirupą, citrinų sultis ir virkite 5 minutes. Leiskite visiškai atvėsti.

Stačiakampę 2 litrų talpos kepimo formą išklokite maistine plėvele. 
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. 
Išplakite kiaušinių trynius, tepamąjį varškės sūrį, cukrų ir vanilinį cukrų. 
Atskirame dubenyje plakite kiaušinių baltymus, kol jie taps standūs. 
Kitame dubenyje išplakite grietinėlę. 
Atsargiai įmaišykite grietinėlę į kiaušinių trynius, tada įmaišykite baltymus. 
Į grietinėlės ir kiaušinių masę greitai įmaišykite du trečdalius aviečių mišinio. 
Supilkite mišinį į skardą ir ant viršaus užliekite likusią aviečių tyrę. Šaukštu ar peiliu braukdami per viršuje esančią aviečių tyrę sukurkite raštą. Bent 5 valandoms padėkite į šaldiklį.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Puode pašildykite sirupą, cukrų ir druską. Cukrui pradėjus tirpti, įmaišykite pistacijas. Supilkite masę ant riebalams atspariu popieriumi išklotos skardos ir kepkite 12–15 minučių. Kepimui įpusėjus pamaišykite. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Stambiai sutrupinkite ir atidėkite į šalį. 

Likus maždaug 15 minučių iki patiekimo, išimkite ledus iš šaldiklio ir ant viršaus užberkite šviežių aviečių ir karamelizuotų pistacijų.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.