Sudedamosios dalys
1 kg silkių arba 600 g Baltijos silkių filė
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
100 ml tarkuotų krienų
300 ml smulkinto poro
300 ml pomidorų sulčių
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Papuošti
100 ml smulkintų petražolių
Gaminimo eiga
Nuplaukite silkę ir nusausinkite virtuviniu popieriumi.
Minkštąją (vidinę) silkių pusę pasūdykite, apibarstykite pipirais ir patepkite krienais. Sulenkite silkių gabalėlius pusiau per vidurį ir sudėkite juos į keptuvę arba platų, negilų prikaistuvį. Apibarstykite porais. Sumaišykite pomidorų sultis, pomidorų tyrę ir sirupą bei masę užpilkite ant silkių. Uždenkite ir pavirkite ant lengvos ugnies maždaug 10 minučių. Apibarstykite petražolėmis ir patiekite su šviežiai virtomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis arba salotomis. Šią silkę galima patiekti ir šaltą kaip švediško stalo patiekalą.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.