Sudedamosios dalys
Biskvitas
4 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ smulkiojo cukraus
5 g vanilinio cukraus
60 g kvietinių miltų
75 g bulvių krakmolo
5 g kepimo miltelių
50 g migdolų miltų
Citrinų kremas
600 ml plaktos grietinėlės
500 g šaltos maskarponės
180 g „Dansukker“ cukraus pudros
5 g vanilinio cukraus
1 ½ -2 ekologiškų citrinų žievelės
3-5 šk. citrinų sulčių (apie 1 1/2 citrinos)
Papuošimas
150 g aviečių
100 g braškių
Valgomos nedažytos gėlės ir citrininė melisa
„Dansukker“ cukraus pudra
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iš viršaus ir apačios iki 175 °C.
Ištepkite sviestu maždaug 24-26 cm skersmens širdies formos kepimo formą nuimamais kraštais.
Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, bulvių krakmolą, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite kiaušinius su cukrumi ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite tešlą į formą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 40 minučių. Palikite pastovėti formoje 5 minutes. Iškepusį pyragą padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.
Pagaminkite citrinų kremą. Iki vientisos masės išplakite grietinėlę, maskarponę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis ir atsargiai išmaišykite kremą. Kremą supilkite į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu.
Paruošimas
Biskvito centre išpjaukite širdelę, palikdami 4 cm pločio kraštą. Mažąją širdelę užšaldykite kitai progai. Didžiąją širdelę perpjaukite į 3 dalis.
Padėkite biskvito pagrindą ant torto lėkštės ir jį visą, šiek tiek toliau nuo kraštų, ištepkite kremu naudodami konditerinį maišelį. Atsargiai uždėkite ant kito pagrindo ir jį taip pat ištepkite kremu. Uždėkite paskutinį pagrindą, ištepkite ir jį. Jei norite, papuoškite avietėmis, braškėmis, citrinine melisa ir valgomomis gėlėmis. Apibarstykite cukraus pudra.
Patarimas
Ir biskvitą, ir citrinų kremą galite gaminti dieną prieš torto paruošimą.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.