Širdelės formos tortas su citrinų kremu

Gardus ir mielas širdelės formos tortas su saldžiai rūgščiu citrinų kremu. Papuoškite šviežiomis uogomis bei riešutais ir mėgaukitės meile ir džiaugsmu!

10-12 porcijų

PT1H

Maždaug 2 valandos

Įvertinimas (9 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

Biskvitas
4 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ smulkiojo cukraus
5 g vanilinio cukraus
60 g kvietinių miltų
75 g bulvių krakmolo
5 g kepimo miltelių
50 g migdolų miltų

Citrinų kremas
600 ml plaktos grietinėlės
500 g šaltos maskarponės
180 g „Dansukker“ cukraus pudros
5 g vanilinio cukraus
1 ½ -2 ekologiškų citrinų žievelės
3-5 šk. citrinų sulčių (apie 1 1/2 citrinos)

Papuošimas
150 g aviečių
100 g braškių
Valgomos nedažytos gėlės ir citrininė melisa
„Dansukker“ cukraus pudra

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iš viršaus ir apačios iki 175 °C. 

Ištepkite sviestu maždaug 24-26 cm skersmens širdies formos kepimo formą nuimamais kraštais.

Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, bulvių krakmolą, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite kiaušinius su cukrumi ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite tešlą į formą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 40 minučių. Palikite pastovėti formoje 5 minutes. Iškepusį pyragą padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

Pagaminkite citrinų kremą. Iki vientisos masės išplakite grietinėlę, maskarponę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis ir atsargiai išmaišykite kremą. Kremą supilkite į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu. 

Paruošimas
Biskvito centre išpjaukite širdelę, palikdami 4 cm pločio kraštą. Mažąją širdelę užšaldykite kitai progai. Didžiąją širdelę perpjaukite į 3 dalis. 

Padėkite biskvito pagrindą ant torto lėkštės ir jį visą, šiek tiek toliau nuo kraštų, ištepkite kremu naudodami konditerinį maišelį. Atsargiai uždėkite ant kito pagrindo ir jį taip pat ištepkite kremu. Uždėkite paskutinį pagrindą, ištepkite ir jį. Jei norite, papuoškite avietėmis, braškėmis, citrinine melisa ir valgomomis gėlėmis. Apibarstykite cukraus pudra.

Patarimas
Ir biskvitą, ir citrinų kremą galite gaminti dieną prieš torto paruošimą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.