Širdelės formos tortas su citrinų kremu

Gardus ir mielas širdelės formos tortas su saldžiai rūgščiu citrinų kremu. Papuoškite šviežiomis uogomis bei riešutais ir mėgaukitės meile ir džiaugsmu!

10-12 porcijų

Maždaug 2 valandos

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

Biskvitas
4 kiaušiniai
170 g „Dansukker“ smulkiojo cukraus
5 g vanilinio cukraus
60 g kvietinių miltų
75 g bulvių krakmolo
5 g kepimo miltelių
50 g migdolų miltų

Citrinų kremas
600 ml plaktos grietinėlės
500 g šaltos maskarponės
180 g „Dansukker“ cukraus pudros
5 g vanilinio cukraus
1 ½ -2 ekologiškų citrinų žievelės
3-5 šk. citrinų sulčių (apie 1 1/2 citrinos)

Papuošimas
150 g aviečių
100 g braškių
Valgomos nedažytos gėlės ir citrininė melisa
„Dansukker“ cukraus pudra

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iš viršaus ir apačios iki 175 °C. 

Ištepkite sviestu maždaug 24-26 cm skersmens širdies formos kepimo formą nuimamais kraštais.

Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki vientisos masės. Dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, bulvių krakmolą, migdolų miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite kiaušinius su cukrumi ir viską išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite tešlą į formą ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 40 minučių. Palikite pastovėti formoje 5 minutes. Iškepusį pyragą padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

Pagaminkite citrinų kremą. Iki vientisos masės išplakite grietinėlę, maskarponę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Sudėkite citrinų žievelę, supilkite citrinų sultis ir atsargiai išmaišykite kremą. Kremą supilkite į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu. 

Paruošimas
Biskvito centre išpjaukite širdelę, palikdami 4 cm pločio kraštą. Mažąją širdelę užšaldykite kitai progai. Didžiąją širdelę perpjaukite į 3 dalis. 

Padėkite biskvito pagrindą ant torto lėkštės ir jį visą, šiek tiek toliau nuo kraštų, ištepkite kremu naudodami konditerinį maišelį. Atsargiai uždėkite ant kito pagrindo ir jį taip pat ištepkite kremu. Uždėkite paskutinį pagrindą, ištepkite ir jį. Jei norite, papuoškite avietėmis, braškėmis, citrinine melisa ir valgomomis gėlėmis. Apibarstykite cukraus pudra.

Patarimas
Ir biskvitą, ir citrinų kremą galite gaminti dieną prieš torto paruošimą.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kalėdų kepiniai su meile

Kalėdų kepiniai su meile

Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Šokoladinių sausainių paruoštukas stiklainėlyje

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.