Slyvų pyragas

Apie 10 porcijų

Įvertinimas (6 vnt)

Sudedamosios dalys

Pyrago tešlai
125 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
300 ml kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 valgomieji šaukštai vandens

Įdarui
150 g luptų saldžiųjų migdolų
150 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 kiaušiniai
300 ml grietinės
tarkuota pusės citrinos žievelė
1 l šviežių slyvų

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių

Gaminimo eiga

Sumaišykite riebalus, kvietinius miltus, cukrų ir vandenį iki vientisos tešlos. Tešlą paskirstykite maždaug 28 cm skersmens pyrago formoje. Prispauskite. Laikykite šaltai apie 30 minučių.

Sumalkite migdolus. Sumaišykite likusias sudedamąsias dalis ir paskirstykite ant tešlos. Slyvas supjaustykite perpus ir išimkite kauliukus. Įspauskite slyvų puseles į įdarą. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 225 °C temperatūroje apie 30 minučių. Pyragą patiekite šiltą, pagardinkite vaniliniu užpilu, ledais ar lengvai plakta grietinėle. Prieš pat patiekdami pabarstykite cukraus milteliais.

Slyvas galima pakeisti kitais vaisiais ar uogomis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Uogienės ir marmeladai su vasaros gėrybėmis

Išsaugokite dalelę vasaros žiemai ir išsivirkite uogienės ir marmelado pagal mūsų nuostabius receptus. Naudojant „Dansukker“ cukrų uogienėms ir cukrų marmeladams ypatingai paprasta pagaminti naminę uogienę.

Uogienės ir sausainių ledai

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Sūrio pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Vasaros uogos kepiniams

Kepkite su vasaros uogomis. Dalinamės mūsų kepinių su uogomis receptais.

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Marinuotos daržovės ir vaisiai

Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos. Štai keletas marinuotų gėrybių receptų.

Slyvų pyragas

Slyvos

Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!

Vaisiai ir uogos butelyje

Vaisiai ir uogos butelyje

Išsivirti sultis yra daug paprasčiau, nei galvojote. Pasisemkite įkvėpimo iš mūsų nuostabių receptų.