Šokolado, žaliųjų citrinų ir aviečių kremo pyragas

Pasigardžiuokite žaliųjų citrinų pyragu su šokoladu ir aviečių kremu. Daržovių marmeladą galite paįvairinti pagal savo pomėgius ir skonį. Žaliųjų citrinų pyragas turi minkštą šokoladinį pagrindą ir gaiviųjų aviečių kremo įdarą.

Maždaug 12 gabalėlių

1 valanda

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Šokoladinis pagrindas
150 g sviesto
75 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
4 v. šaukštai kakavos miltelių
1 a. šaukštelis vanilinio cukraus
210 g miltų
1 kiaušinio trynys

Žaliųjų citrinų įdaras
4 kiaušinių tryniai
320 g grietinės
75 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1,5 v. šaukšto kukurūzų miltų
1/2 žaliosios citrinos žievelės
2 žaliųjų citrinų sultys

Aviečių kremas
250 g aviečių
1 kiaušinis
120 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
25 g sviesto (kambario temperatūros)

Papuošimui
Šviežių aviečių

Gaminimo eiga

Sumaišykite kubeliais supjaustytą sviestą ir kitus tešlai skirtus produktus. Lengvai paminkykite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių. Tešlą sudėkite į stačiakampio formos kepimo indą (maždaug 13 x 36 cm) ir įspauskite.

Tešlos pagrindą kepkite orkaitės centre maždaug 10 minučių iki 175° C įkaitintoje orkaitėje.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Visus produktu sumaišykite iki vientisos masės.

Įdarą supilkite į tešlos pagrindą ir pakepkite orkaitės centre dar 15–20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

Palaikykite šaldytuve dar maždaug 3 valandas. Paruoškite aviečių kremą. Avietes nuspauskite per tankų sietelį. Išplakite kiaušinius. Tada juos įplakite į nuspaustą aviečių masę. Mišinį nuspauskite per tankų sietelį ir supilkite į prikaistuvį storu dugnu. Suberkite cukrų uogienėms ir maišydami pakaitinkite 5 minutes.

Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Prikaistuvį įdėkite į šalto vandens dubenį. Mišinį plakite elektriniu plaktuvu, kol aviečių kremas atvės. Supilkite į gerai išplautą stiklainį ir padėkite į šaldytuvą.

Kremą sukrėskite ant tešlos pagrindo ir papuoškite šviežiomis avietėmis.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Meduolinis šiltnamis

Imbieriniai sausainiai

Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdiniai saldainiai

Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.

Kalėdinis pyragas su apelsinais ir migdolais

Advento kepiniai

Kalėdinė nuotaika atsiranda jau pirmąją Advento dieną. Uždekite pirmąją žvakę, užvirkite kavos ir pavaišinkite savo svečius skaniai kvepiančiais kepiniais. Artėjant šventėms, paruoškite daugiau tešlos ir ją užšaldykite.

Citrinų ir imbiero uogienė

Dovanų idėjos

Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių. 

Pasakų šokoladinis tortas

Kalėdų kepiniai

Atėjo kalėdinių kepinių metas. Siūlome nustebinti savo artimuosius.

Žiemos pasaka

Kalėdiniai gėrimai

Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.