Sudedamosios dalys
400-600 g žaliųjų šparagų
200 g Parmos kumpio arba kito lauke vytinto kumpio
100 ml kedrų riešutų
2 valg. šaukšt. aliejaus
2 plonais griežinėliais supjaustytų svogūno laiškų
jūros druskos, stambiai maltų juodųjų pipirų
Užpilui
2 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valg. šaukšt. balzaminio acto
1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
Iš pradžių sumaišykite visas sudedamąsias dalis užpilui ir atidėkite į šoną. Nupjaukite kietesnę apatinę šparagų dalį. 2-5 minutes pavirkite šparagus truputį pasūdytame vandenyje (2 arbatiniai šaukštai druskos litrui vandens). Pakiškite šparagus po šaltu vandeniu. Supjaustykite kumpį į tiek griežinėlių, kiek yra šparagų. Šparagus apvyniokite kumpiu. Pakepinkite kedrų riešutus ant sausos keptuvės. Po to įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepkite šparagus. Sudėkite ant lėkščių. Apibarstykite svogūno laiškais, kedrų riešutais, druska ir pipirais. Užpilkite užpilu ir patiekite ant stalo.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.