Sudedamosios dalys
50 g sviesto
50 g mielių
50 ml drungno vandens
200 g liesos grietinės (10–18%)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
2 kiaušiniai
800–900 g (480–540 g) kvietinių miltų
Įdarui
9 didelių arba 18 mažų riekučių rūkyto kumpio
18 riekučių išlaikyto/subrandinto sūrio (pvz., šveicariško ementalio sūrio)
1-2 raudonųjų paprikų arba čili
Apvolioti suktinukams
1 kiaušinis
Gaminimo eiga
1. Ištirpinkite puode sviestą.
2. Į dubenį įpilkite šilto vandens ir jame išmaišykite mieles.
3. Sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, cukrų įmuškite kiaušinį, suberkite didžiąją dalį miltų, suminkykite tešlą.
4. Uždenkite tešlą rankšluoščiu ir palaikykite maždaug 30 min., kad pakiltų.
5. Pabarstykite stalą miltais ir ant jo išverskite tešlą. Minkykite tol, kol ji pasidarys glotni ir paslanki.
6. Iškočiokite ½ cm storio tešlos lakštą. Supjaustykite jį į 9 mažus kvadratėlius. Perpjaukite kiekvieną kvadratėlį įstrižai, kad gautumėte 18 trikampių gabalėlių.
7. Į kiekvieną trikampį tešlos lakštelį įdėkite po gabalėlį kumpio, sūrio bei raudonojo ankštinio pipiro ir susukite.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 250ºC.
9. Sudėkite suktinukus į skardą, išklotą folija. Palaikykite juos 20 min., kad pakiltų.
10. Aptepkite juos plaktu kiaušiniu ir kepkite 10–15 min. viduryje orkaitės, kol pagels.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.