Sudedamosios dalys
Šveicariškas vyniotinis
2 kiaušiniai
85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
40 g „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
50 ml rapsų ar kitos rūšies kepimo aliejaus
120 g miltų
5 g kepimo miltelių
5 g maistinės sodos
3 g malto kardamono
3 g malto imbiero
3 g malto cinamono
150 g smulkiai tarkuotų morkų
Glajus
50 g sviesto (kambario temperatūros)
60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
5 g vanilinio cukraus
200 g kreminio sūrio
1 žaliosios citrinos žievelė
20 ml žaliųjų citrinų sulčių
Papuošimas
žaliosios citrinos žievelė
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros, įjungę ventiliatoriaus režimą.
Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite aliejų. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą bei prieskonius ir viską įmaišykite į kiaušinių masę.
Nuplautas morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Įmaišykite į masę, kol neliks gumulėlių.
Biskvitą kepkite orkaitės centre maždaug 5-7 minutes kol pyragas iškeps.
Ant rankšluostėlio patieskite kepimo popieriaus lakštą ir pabarstykite cukraus.
Iš orkaitės išimtą biskvitą iš karto išverskite ant cukrumi pabarstyto popieriaus. Tada nuimkite popierių, ant kurio biskvitas kepė. Suvyniokite pyragą kartu su cukruotu popieriaus lakštu ir rankšluostėliu, kad nesuskilinėtų. Palikite visiškai atvėsti.
Paruoškite glajų. Porą minučių paplakite sviestą. Plakdami suberkite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Įmaišykite kreminį sūrį ir vėl plakite, kad neliktų gumulėlių. Suberkite žaliosios citrinos žievelę, supilkite sultis.
Kremą tolygiai paskirstykite ant atvėsusio biskvito ir susukite – suformuokite šveicarišką vyniotinį. Vyniotinį patiekite supjaustytą riekelėmis.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Kalėdų kepiniai su meile
Raskite receptų ir įkvėpimo unikalioms Kalėdų širdelėms visiems, kurie jums rūpi.
Imbieriniai sausainiai
Ar gali būti kas nors geriau nei ką tik iškeptų imbierinių sausainių kvapas? Taip, tai yra jų skonis. Imbieriniai sausainiai gali būti kieti ir minkšti, su glajumi ir be jo.
Kalėdiniai saldainiai
Kalėdinis stalas tiems, kas mėgsta saldumynus, neįsivaizduojamas be saldainių.
Dovanų idėjos
Pati geriausia Kalėdų dovana, tai ta dovana kuri yra pagaminta Jūsų pačių.
Kalėdiniai gėrimai
Čia rasite pasiūlymų tiek dideliems, tiek mažiems Kalėdas švenčiantiems draugams.