Sudedamosios dalys
Šokoladinė panakota
40 g juodojo šokolado
40 g pieninio šokolado
300 ml riebios grietinėlės
40 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
Tartalečių tešla
60 g sviesto
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
90 g miltų
9 g kakavos miltelių
1 kiaušinio trynys
Rozmarinų irisų įdaras
2–3 g rozmarinų (maždaug 8 šakelės)
100 ml riebios grietinėlės
140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
1. Šokoladinę panakotą paruoškite iš vakaro. Juodąjį ir pieninį šokoladą sukapokite. Grietinėlę kaitinkite, kol užvirs, tada nuimkite nuo viryklės. Suberkite šokoladą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite cukrų marmeladams ir pavirkite dar 30 sekundžių. Panakotą supilkite į švarų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir per naktį palaikykite šaldytuve.
2. Paruoškite tartalečių tešlą. Dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Išminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Tešlą iškočiokite ir suformuokite maždaug 2 mm storio stačiakampį. Išpjaukite aštuonis 7 cm skersmens apskritimus bei juosteles tartalečių kraštams. Apskritus tartalečių pagrindus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš juostelių suformuokite tartalečių kraštus, tada ištepkite tartaletes riebalais. Tartaletes maždaug 20 minučių padėkite į šaldiklį.
4. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 7–8 minutes. Palikite atvėsti.
5. Paruoškite rozmarinų irisus. Rozmarinų stiebelius supjaustykite ir sudėkite į prikaistuvį su kitais produktais. Irisų masę kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pasieks 117 °C. Supilkite masę į patogų dubenį su snapeliu ir palikite pravėsti.
6. Irisų masę išpilstykite į tartaletes ir palikite sustingti. Tuo tarpu paruoškite panakotą.
7. Šaltą šokoladinę panakotą išplakite ir sukrėskite į maišelį su pasirinktos formos antgaliu. Ant irisų masės išspauskite panakotos ir pabarstykite kakavos milteliais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kepiniai
Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Pasigaminkite naminių ledų
Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!


Produktų asortimentas
Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba
Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.