Tortas „Gitara“

4 kiaušiniai

Įvertinimas (5 vnt)

Sudedamosios dalys

450 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
300 ml kvietinių miltų
100 ml kakavos
2 valgomieji šaukštai kepimo miltelių
300 g ištirpinto sviesto arba margarino

Įdarui
300 ml plaktos grietinėlės
300 ml šviežiai trintų obuolių
50 ml „Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošti
500 g migdolų
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
50–100 ml kakavos
150 g migdolų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
50 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga

Suplakite kiaušinius, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir įdėkite į masę. Įmaišykite riebalus. Išpilkite tešlą į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje apie 20 minučių. Palikite atvėsti. Išpjaukite gitarą naudodamiesi nupieštu pavyzdžiu ar be jo.Padalykite tešlą į du papločius.

Suplakite grietinėlę iki tirštų putų. Įmaišykite cukraus miltelius ir trintus obuolius. Ištepkite įdaru pirmąjį paplotį ir uždėkite ant viršaus antrąjį.

Sumaišykite didžiąją migdolų masės dalį su cukraus milteliais ir kakava, kol marcipanai taps rudi. Iškočiokite plonai ir uždėkite ant pyrago. Apipjaukite šonus. Iš tamsaus marcipanų sluoksnio išpjaukite apskritimą. Mažesnę migdolų masės dalį sumaišykite su cukraus milteliais. Ją taip pat iškočiokite plonai. Išpjaukite „aštuntuką“, kurį uždėsite ant gitaros. Tamsų apskritimą uždėkite ant „aštuntuko“.

Šokoladą įdėkite į kulinarinio švirkšto maišelį ir tvirtai užriškite. Kulinarinį švirkštą įdėkite į indą su karštu vandeniu, kad šokoladas ištirptų. Nupjaukite kulinarinio maišelio antgalį ir švirkšdami padarykite gitaros stygas.

Jei norite suteikti šventei ypatingo žvaigždžių spindesio, galite papuošti lėkštutes metalinėmis žvaigždėmis, gitarą taip pat galima papuošti tokiomis pačiomis žvaigždėmis, kaip ir keksus.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Vasariškas tortas

Pyragai vasaros progoms ir šventėms

Gaminkite gardžius pyragus šį vasaros sezoną įvairioms progoms. Galbūt trūksta idėjų, ar norisi išbandyti kažką naujo? Čia rasite pyragų receptų, kurie yra įkvėpti vasaros!

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų gaminiai

Rabarbarų pyragas – tai klasika. Kodėl gi dabar neišsispaudus rabarbarų sulčių ar neišvirus rabarbarų kompoto?

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šeivamedžių kokteilis ir Rabarbarų kokteilis

Gaivieji vasaros gėrimai

Pagal mūsų receptus pagaminti gėrimai numalšins jūsų ir jūsų svečių troškulį.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus.