Tortas „Gitara“

4 kiaušiniai

Įvertinimas (16 vnt)

Įvertinkite receptą

Sudedamosios dalys

450 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
300 ml kvietinių miltų
100 ml kakavos
2 valgomieji šaukštai kepimo miltelių
300 g ištirpinto sviesto arba margarino

Įdarui
300 ml plaktos grietinėlės
300 ml šviežiai trintų obuolių
50 ml „Dansukker“ cukraus miltelių

Papuošti
500 g migdolų
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
50–100 ml kakavos
150 g migdolų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
50 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga

Suplakite kiaušinius, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius ir įdėkite į masę. Įmaišykite riebalus. Išpilkite tešlą į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje apie 20 minučių. Palikite atvėsti. Išpjaukite gitarą naudodamiesi nupieštu pavyzdžiu ar be jo.Padalykite tešlą į du papločius.

Suplakite grietinėlę iki tirštų putų. Įmaišykite cukraus miltelius ir trintus obuolius. Ištepkite įdaru pirmąjį paplotį ir uždėkite ant viršaus antrąjį.

Sumaišykite didžiąją migdolų masės dalį su cukraus milteliais ir kakava, kol marcipanai taps rudi. Iškočiokite plonai ir uždėkite ant pyrago. Apipjaukite šonus. Iš tamsaus marcipanų sluoksnio išpjaukite apskritimą. Mažesnę migdolų masės dalį sumaišykite su cukraus milteliais. Ją taip pat iškočiokite plonai. Išpjaukite „aštuntuką“, kurį uždėsite ant gitaros. Tamsų apskritimą uždėkite ant „aštuntuko“.

Šokoladą įdėkite į kulinarinio švirkšto maišelį ir tvirtai užriškite. Kulinarinį švirkštą įdėkite į indą su karštu vandeniu, kad šokoladas ištirptų. Nupjaukite kulinarinio maišelio antgalį ir švirkšdami padarykite gitaros stygas.

Jei norite suteikti šventei ypatingo žvaigždžių spindesio, galite papuošti lėkštutes metalinėmis žvaigždėmis, gitarą taip pat galima papuošti tokiomis pačiomis žvaigždėmis, kaip ir keksus.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Šokoladinis pyragas su itališku morengu

Kepiniai

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti – pyragaičių, pyragų ar duonos – pas mus surasite daugybę receptų. Užsiraitokite rankoves ir galite pradėti.

Uogienės ir sultys

Uogienės ir sultys

Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado. Čia rasite ne tik uogienių ir marmelado receptus, bet ir atsakymus į klausimus apie uogienių virimą.

Semifredas su aviečių tyre ir pistacijomis

Pasigaminkite naminių ledų

Pasigaminkite ledus patys! Kam pirkti ledų, jei galite pasigaminti jų patys? Čia pateikiame mūsų geriausius ledų receptus. Paeksperimentuokite ir atraskite savo favoritus!

Šventės

Šventės

Čia rasite naminių klasikinių įvairioms metų šventėms tinkamų patiekalų receptų. 

Produktų asortimentas

Produktų asortimentas

Siūlome ne tik klasikinius produktus, tokius kaip granuliuotas cukrus, cukraus kubeliai ir sirupas, bet ir specializuotus produktus, tokius kaip uogienių cukrus ar farinas.

Tvarus auginimas ir gamyba

Tvarus auginimas ir gamyba

Cukriniai runkeliai su ilgomis šaknimis, kurios gali nusidriekti iki dviejų metrų į žemę, efektyviai panaudoja dirvožemyje esančias maistines medžiagas. Tai sumažina tręšimo poreikį. Cukrinius runkelius galima palyginti su saulės kolektoriumi, kuris saulės energiją paverčia cukrumi.